Bărbat de 65 de ani, condamnat la 18 ani de închisoare. De ce a primit o asemenea sentinţă
0Judecătorii Tribunalului Neamţ l-au condamnat la 18 ani de închisoare pe un bărbat de 65 de ani, din comuna nemţeană Borleşti, care şi-a înjunghiat mortal partenera cu câţiva ani mai tânără. Magistraţii au considerat că infracţiunea a fost comisă cu premeditare.
Magistraţii au aplicat această sentinţă grea pentru crimă, în cazul bătrânului Gheorghe Purcariu, din comuna Borleşti, considerând că sexagenarul a comis fapta cu premeditare. Potrivit Codului Penal, pedeapsa pentru omor calificat săvârşit cu premeditare este între 15 şi 25 de ani de închisoare.
Între cei doi parteneri relaţiile nu erau deloc armonioase, ei fiind în divorţ. Ancheta a stabilit că fuseseră dese scandaluri în familie, iar bărbatul şi-a ameninţat partenera că o va ucide, punându-şi planul în aplicare în data de 7 august 2020. Astfel, potrivit anchetei, bărbatul şi-a pregătit din timp un cuţit, iar la data respectivă, în urma unei discuţii în contradictoriu, şi-a înjunghiat în abdomen consoarta în vârstă de 59 de ani. La acel moment, victima a ajuns la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ, a fost supusă unei intervenţii chirurgicale, iar autorul a fost arestat preventiv a doua zi, pentru tentativă de omor.
Ulterior, femeia a murit în urma unor complicaţii, astfel că procurorii de la Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamţ l-au trimis în judecată pe Gheorghe Purcariu pentru omor calificat.
În acest dosar penal nimeni din familia autorului nu s-a constituit parte civilă pentru a cere daune. Sentinţa majistraţilor nemţeni nu este definitivă, ea putând fi contestată de condamnat la Curtea de Apel Bacău.
Un caz de omor comis de Ioan Călin, un bătrân de 83 de ani, din Roznov, a avut loc în februarie 2019, care l-a înjunghiat mortal pe prietenul nepoatei sale, în urma unui conflict spontan între cei doi. Bătrânul a fost condamnat la zece ani de închisoare de Tribunalul Neamţ, acesta a contestat decizia la Curtea de Apel Bacău, însă acţiunea a fost respinsă la începutul acestui an.
Vă recomandăm să mai citiţi:
Mesajul cutremurător al unui stareţ: „Deznădejdea şi «suflarea cea rece a morţii» bântuie satele şi oraşele“
Spitalele pot deveni în orice clipă crematorii. Concluziile ISU Neamţ după ce zece pacienţi au ars de vii