Cum să găteşti cea mai simplă prăjitură cu vişine, fără ouă. Reţeta secretă dezvăluită de chef Mihai Cristian

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Prajitura cu visine Foto-bucataras.ro
Prajitura cu visine Foto-bucataras.ro

Vişinele pot fi vedeta unei prăjituri, mai ales în această perioadă. Alături de chef Mihai Cristian vă prezentăm o reţetă simplă şi gustoasă, fără ouă, gata în mai puţin de o oră.

Prajitura cu visine si iaurt este o reţetă simplă, pufoasă, perfectă pentru o gustare dulce, într-o zi călduroasă de vară. Poate fi făcută cu căpşuni, felii de mere, zmeură, caise.

Ingrediente

- 4 iaurturi mijlocii

- o vanilie

 - o linguriţă de bicarbonat stins cu lămâie

- coajă de lămâie

- 16 linguri de ulei

 - 16 linguri de zahăr

- făină cât cuprinde că să iasă o cocă de consistenţa smântânii

- vişine

"Se omogenizează toate ingredientele Se pune în tavă de aragaz hârtia de copt şi se răstoarnă peste ea coca. Se spală vişinele, se lasă să se scurgă bine, nu trebuie să fie ude şi se pun desupra, una lângă altă, aliniate în aşa fel încât să putem tăia felii fără să tăiem şi fructele. Tavă se pune în cuptorul încins, nu se umblă la cuptor 20 de minute. Cam după o jumătate de oră se încearcă cu paiul dacă s-a copt. Paiul trebuie să fie uscat când îl scoatem din prăjitură. Această cocă poate fi pusă în 2 tavi de chec, după ce punem o mâna de nuci tăiate mărunt (opţional) şi o parte din coca o colorăm cu cacao. Compoziţia cu cacao se toarnă la sfârşit. Se pune în cuptorul încins şi tot la fel nu umblăm la cuptor timp de 20 de minute Poftă bună!", ne-a spus chef Mihai Cristian.

Vă mai recomandăm:

Cum preparăm cele mai gustoase paste cu roşii, busuioc şi parmezan. Reţeta secretă dezvăluită de chef Mihai Cristian

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite