Cătălin Dumitru, fostul vicepreşedinte al ANRP, arestat pentru 30 de zile.  După gratii rămâne şi fiul acestuia, dar şi un afacerist din Satu Mare

Cătălin Dumitru, fostul vicepreşedinte 
al ANRP, arestat pentru 30 de zile.  După gratii rămâne şi fiul acestuia, dar şi un afacerist din Satu Mare

Cătălin Dumitru,  fost vicepreşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor

După aproape şase ore de audieri, magistraţii Curţii de Apel Oradea au dispus emiterea mandatelor de arestare, pentru 30 de zile, pe numele sătmăreanului Michael Mureşan, al fostului vicepreşedinte al Agenţiei Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor, Cătălin Dumitru, şi al fiului său, Cătălin Alexandru Dumitru-Rădulescu.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cei trei au fost reţinuţi joi de procurorii DNA, în dosarul Michael ”Power”.

În faţa judecătorilor, avocatul lui Cătălin Dumitru a declarat că clientul său nu avea cum să împiedice plata despăgubirii de 5,2 milioane de euro către Michael Mureşan, care a obţinut banii prin hotărâre judecătorească.

Apărătorul a mai afirmat că singura dovadă a DNA că fostul vicepreşedinte a primit mită un milion de euro este o declaraţie a afaceristului sătmărean Daniel Bran, co-inculpat în acest dosar.

Michael Mureşan este acuzat că a dat mită 1 milion de euro fostului vicepreşedinte al ANRP, Cătălin Dumitru, pentru a obţine o despăgubire de 5,2 milioane de euro pentru un teren din Satu Mare. Este vorba despre aşa-numita Grădină Chindriş, a cărui drepturi litigioase le-a cumpărat. Alte două persoane au mai primit peste 400.000 de euro.

Cătălin Dumitru, fost vicepreşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP), a fost reţinut joi după-amiaza sub acuzaţia de luare de mită şi spălare de bani, iar fiul acestuia, Cătălin-Alexandru Dumitru Rădulescu, pentru complicitate la luare de mită şi complicitate la spălare de bani.

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Oradea au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore a a celor trei inculpaţi, în cursul zilei de joi.

Decizia Curţii de Apel Oradea nu este definitivă, ea fiind atacată de către avocaţi la Înalta Curte de Justiţie şi Casaţie.

Mai puteti citi:

 

Fost vicepreşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor şi fiul acestuia, reţinuţi de procurorii DNA Oradea

 

Reţinuţi după ce au cerut şpagă de 3 milioane pentru Daniel Chiţoiu, fostul ministru al Finanţelor

 

 

 

 

 

 

Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea
citeste totul despre: