Spitalele orădene vor trece în subordinea Primăriei, începând cu data de 1 iulie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Guvernul a decis reducerea a peste nouă  mii de patrui și apeste 500 de posturi de directori în această vară. Aceeași ordonanță de urgență stabilește că, de la 1 iulie, peste 300 de spitale vor trece în administrarea autorităților locale.

Conform noilor reguli, managerul spitalului va fi numit printr-un concurs organizat de consiliul de administraţie, în care reprezentanţii autorităţilor locale vor fi majoritari, şi va fi obligat să raporteze lunar execuţia bugetară.

Statul va acorda în continuare sprijin pentru achiţionarea de echipamente intraspitaliceşti, cu condiţia să existe şi cofinanţare din partea autorităţilor publice locale. Spitalele vor fi transferate autorităţilor locale cu plata arieratelor înregistrate la 31 martie 2010, în sumă totală de 673,9 milioane lei. Plata acestora este prevăzută în ordonanţă şi va fi efectuată în urma viitoarei rectificări bugetare. Spitalele orădene care urmează să intre în subordinea Primăriei orădene sunt: Spitalul Municipal Gavril Curteanu, Spitalul de Neuropsihiatrie, Spitalul de Penumoftiziologie şi Spitalul de Obstetrică Ginecologie.
În judeţul Bihor, Consiliul Judeţean Bihor va prelua Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă şi Spitalul de Psihiatrie Nucet, restul instituţiilor cu paturi fiind preluate de consiliile locale din Oradea, Beiuş, Salonta, Marghita, Aleşd, Ştei şi Bratca.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite