Decizia Curţii de Apel Oradea i-a scos pe angajaţii OTL în stardă
0Angajaţii Regiei de Transport Oradea au ieşit în stradă pentru a-şi manifesta susţinerea faţă de colega Schuster Ane Marie lor învinuită de moartea unui băiat de 13 ani.
Zeci de angajaţi ai Regiei de Transport Local Oradea s-au adunat, ieri, în faţa Palatului de Justiţie din Oradea, pentru a-şi manifesta solidaritatea faţă de colega lor Schuster Ane Marie, care în urmă cu patru ani a lovit, cu tramvaiul, mortal un copil de 13 ani.
Deşi în anul 2010 a fot declarată nevinovată de către Judecătoria Oradea, vătmăniţa Schuster Ane Marie a fost condamnată de către Curtea de Apel Oradea la închisoare cu suspendare şi la plata unor daune morale de 50.000 de euro, în solidar cu firma de asigurare şi OTL. Cu toate că decizia este una definitivă şi irevocabilă, colegii femeii au hotărât să iasă în stradă şi totodată să meargă mai departe, chiar şi la CEDO. "Acel copil a ajuns sub roţile de tramvai tocmai pentru că a fost lăsat nesupravegheat de către părinţi sau bunici. A fost o întâmplare nefericită. Dacă ar fi avut cum colega noastră ar fi încercat să evite tragicul accident. Dar nu s-a putut" ne-a spus Viorel Mînz, liderul de Sindicat al OTL.
La protest a fost prezentă şi vătmăniţa Schuster Ane Marie. "Mă bucur că am colegii din partea mea. Mă simt nedreptăţită de instanţă şi o să mă duc mai departe". În momentul de faţă ea se află în concediu de odihnă,dar peste câteva zile nu se va mai putea întoarce la fostul loc de muncă şi asta pentru că potrivit sentinţei Curţii de Apel Oradea, ea nu mai are dreptul să conducă. "Conducerea OTL mi-a asigurat un alt loc de muncă, dar voi câştiga bani mai puţini, pentru că nu am calificarea necesară" a afirmat vătmăniţa.
De cealaltă parte, avocatul familiei Miklos, Koloszi Arpad susţine altceva. "Angajaţii OTL au ieşit în stradă fiind solidari cu colega lor. În astfel de situaţii ei cred că nu au nicio vină. Femeia putea să fie mai prudentă, cu atât mai mult cu cât, în zonă se află o şcoală. Martorii au susţinut că accidentul se putea evita dacă vătmăniţa era mai atentă", ne-a declarat avocatul Koloszi.
Tragicul eveniment a avut loc într-o seară de septembrie, în anul 2008, la intersecţia străzilor Dimitrie Cantemir şi Sextil Puşcariu, din Oradea. Patrick Miklos, în vârstă de 13 ani, circula cu bicicleta pe trotuarul paralel cu linia de tramvai, împreună cu câţiva prieteni, îndreptându-se spre centrul oraşului. La un moment dat, o parte a grupului a traversat liniile de pe trotuar spre trecerea de pietoni din apropiere, în faţa tramvaiului oprit în staţie. Rămas în urma lor, Patrick s-a grăbit să-i ajungă. La capătul trotuarului a virat brusc dreapta, prin faţa tramvaiului, fără să observe că între timp acesta primise verde la semafor şi se pusese în mişcare. A fost lovit în plin şi târât sub şinele de tramvai. Nu s-a mai putut face niumic pentru băiat.
Angajaţii OTL sunt dispuşi să protesteze până joi, după care vor relua protestele săptămâna viitoare.