Mai multe facultăți din Oradea au primit dovada că sunt „de încredere”
0Facultatea de Medicină și Farmacie din Oradea a reușit să câștige încrederea Agenţiei Române de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior (ARACIS). Dintre șapte specializări, șase au primit calificativul „încredere", din partea ARACIS. Agenția a mai autorizat și acreditat alte specializări de la Universitatea Oradea, Universitatea Creștină Partium, Universitatea Agora și Universitatea Emanuel.
Citeşte şi:
Mai bine educatoare acasă decât învăţătoare navetistă
Care şcoli scapă de comasare şi care îşi închid definitiv porţile
Olimpia Popoviciu, purtător de cuvânt la Universitatea Oradea a afirmat că studenții de la „medicină dentară", singura specializare care a primit „încredere limitată" din partea ARACIS, nu vor fi afectați în vreun fel. „Specializarea îşi menţine acreditarea şi rămâne sub monitorizarea ARACIS", a spus Olimpia Popoviciu.Facultatea de Medicină şi Farmacie (FMF) din Oradea are șapte specializări: medicină generală, farmacie, medicină dentară, asistenţă medicală generală, balneo-fiziokinetoterapie şi recuperare, tehnică dentară şi radiologie şi imagistică.
Pe lângă FMF, ARACIS a mai evaluat Fundaţia Universitară „Agora" - Universitatea „Agora" din Oradea, la specializarea „poliţie comunitară" (licenţă) de la Facultatea de Drept şi Ştiinţe Economice. Instituția a fost autorizată și a primit calificativul de „încredere", pentru învățământ la zi, cu o sută de studenți pe an.
Universitatea Creştină „Partium" din Oradea, la specializarea limba şi literatura engleză - limba şi literatura română (licenţă) a Facultății de Ştiinţe Socio-Umane, a fost acreditată pentru învățământ la zi, pentru 30 de studenți pe an. Universitatea „Emanuel" a primit „încredere" și a fost acreditată pentru specializarea Managementul Marketingului Antreprenorial (masterat) , de la Facultatea de Management Antreprenorial (învăţământ la zi, 40 studenţi pe an).
Artă
Universitatea Creştină „Partium" din Oradea a fost acreditată și a primit „încredere" pentru specializarea Pedagogie muzicală (Licenţă), de la Facultatea de Arte (învăţământ la zi, 25 studenţi pe an). La specializarea Arte plastice (Grafică) a Facultății de Arte a fost obținută acreditarea, pentru învățământ la zi, cu 35 de studenți pe an. Universitatea „Emanuel" din Oradea, specializarea Muzică - Artă muzicală (Masterat), de la Facultatea de Teologie a fost acreditată, pentru învăţământ la zi (20 studenţi pe an).
Inginerie
Universitatea din Oradea a obținut acreditarea pentru specializarea Tehnologia prelucrării produselor agricole (Licenţă), de la Facultatea de Protecţia Mediului (învăţământ la zi, 50 studenţi pe an) și autorizare pentru specializarea Mecatronică (Licenţă), de la Facultatea de Inginerie Managerială şi Tehnologică, pentru învățământ la zi, 30 de studenți pe an. Tot pentru învățământ la zi, cu 50 de studenți pe an, a fost autorizată să funcționeze Facultatea de Energetică, la specializarea Ingineria sistemelor de energii regenerabile (Licenţă).