Pista pentru biciclişti de pe Copou "s-a înroşit". Primăria a preferat s-o vopsească în culoarea PSD-ului, deşi proiectul prevedea albastru

Pista pentru biciclişti de pe Copou

Pista pentru biciclişti de pe bulevardul Carol I din Copou, colorată în roşu FOTO: ziaruldeiasi.ro

Una dintre puţinele piste pentru biciclişti amenajate la Iaşi a primit o culoare în ton cu apartenenţa politică a şefilor Primăriei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Culoarul destinat mersului pe două roţi din Copou a fost terminat la sfârşitul săptămânii trecute. Este vorba despre o porţiune de asfalt în mijlocul dalelor cu care a fost amenajat trotuarul.

Oficialii municipalităţii spun că alegerea roşului strident, folosit pentru vopsirea asfaltului a fost alegerea lor expresă. „În proiect era trecut albastru sau roşu. Dar având în vedere că albastrul era de două ori mai scumpă decât culoarea roşie, am ales roşu“, a declarat, pentru Ziarul de Iaşi, viceprimarul Mihai Chirica.

Reprezentanţii firmei care s-au ocupat de lucrare, Vega '93 Galaţi, spun că folosirea altei combinaţii de pigmenţi ar fi fost mult mai costisitoare.

Pe de altă parte, bicicliştii care au folosit-o până acum spun că pista, care pleacă din zona Fundaţie şi ajunge până la Agronomie, este plina de denivelări, de capace de canal şi de maşini care o blochează.

În plus, un impediment major este că a fost amenajate în mijlocul trotuarului şi că majoritatea pietonilor o folosesc pentru deplasare.

Pe aceeaşi temă:

Pista de biciclete de la Iaşi, „unicat” în ţară, scoasă la licitaţie

Au inaugurat "pista ruşinii" în costum

Pista de biciclete din pavele, unicat în ţară

citeste totul despre: