Iasi: Sute de moldoveni învaţă să facă afaceri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Printr-un proiect cu finanţare europeană, tinerii cu iniţiativă antreprenorială vor fi instruiţi cum să-şi dezvolte ideile de business.

Oamenii cu idei de afaceri pot afla mai multe despre gestionarea acestora prin proiectul „Antreprenoriada- training pentru iniţiere şi lansare în afaceri“.
„Date fiind provocările contextului economic cu care mediul de afaceri, dar şi piaţa muncii se confruntă, nevoia de îmbunătăţire a performanţelor şi creştere a competenţelor antreprenoriale şi manageriale devine de o importanţă critică“, a explicat necesitatea proiectului Adrian Rîndaşu, directorul Edurom, firma care coordonează proiectul pe fonduri europene.


Aproape 700 de persoane din nouă oraşe ale ţării vor fi instruite cu privire la generarea unor noi afaceri, dar şi dezvoltarea celor deja existente. Pe lângă întâlniri de informare cu oameni din oraşe precum Iaşi, Piatra Neamţ, Suceava, Bacău şi Galaţi, vor mai avea loc programe de pregătire cu cei care vor să-şi dezvolte o afacere.


Astfel, „Antreprenoriada“ îşi propune ca în următoarele 28 de luni, 135 de persoane să pregătească un plan de afaceri, iar alţi 90 de întreprinzători, care deja au un business, să fie ajutaţi să-l dezvolte.


Proiect în valoare de 3,4 milioane de lei


„Conferinţele de informare vor fi ţinute de oameni de afaceri. Planurile celor aleşi să iniţieze o afacere vor fi jurizate, iar cele mai competitive vor fi susţinute financiar în etapele iniţiale“, a afirmat Rîndaşu. Pe lângă întâlnirile cu întreprinzătorii, proiectul în valoare de 3,4 milioane de lei vizează şi crearea unui portal în care cei interesaţi să găsească informaţii despre oportunităţile de afaceri, dar şi întocmirea unui ghid al antreprenorului.
Conferinţele de informare vor începe din primăvară, iar proiectul trebuie finalizat la sfârşitul anului 2012.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite