Iaşi: Vicele CJ, cu atribuţii „culturale“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iaşi: Vicele CJ,  cu atribuţii „culturale“
Iaşi: Vicele CJ, cu atribuţii „culturale“

Sarcinile de serviciu ale vicepreşedintelui Consiliului Judeţean (CJ) Constantin Adăscăliţei par să fie mai puţin importante decât cele care îi erau atribuite în urmă cu un an de zile.

Citeşte şi:

Simirad şi Adăscăliţei, actori de circ la CJ

Simirad i-a tăiat dreptul de semnătură la CJ a vicelui Adăscăliţei

În luna iulie a anului trecut, Adăscăliţei coordona 16 unităţi în baza unei dispoziţii a şefului CJ, Constantin Simirad. Printre acestea se numărau instituţiile şi serviciile cheie ale CJ precum Aeroportul, societatea de Lucrări Drumuri şi Poduri (LDP), Serviciul Public de Administrare a Drumurilor Judeţene (SPADJ), serviciul tehnic, dar şi cel de achiziţii publice şi contracte. Practic, Adăscăliţei avea în mână licitaţiile organizate de CJ, dar şi societăţile care gestionează bani pentru execuţia lucrărilor la drumuri.


După aproape an de zile, şeful CJ a decis să-i dea alte atribuţii vicelui Adăscăliţei, care doar numeric au rămas aceleaşi. „Are atribuţii mai mult pe partea culturală. Se ocupă de Muzeul Literaturii Române, Filarmonică, Teatrul «Luceafărul» şi de activităţile sportive. Aş fi putut fi mulţumit sau nemulţumit de activitatea sa, dacă ar fi făcut ceva”, a precizat Simirad.


În această săptămână, Adăscliţei a rămas şi fără drept de semnătură. Vicele CJ poate parafa documente, dar ştampila instituţiei nu se mai aplică pe acestea. „Atribuţiile sunt valabile, dar de semnat semnează preşedintele”, a afirmat Adăscăliţei. Din bani publici, adjunctul lui Simirad ia în mână lunar peste 5.000 de lei pentru îndeplinirea atribuţiilor „culturale”.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite