Trenuleţul turistic de 160.000 de lei din Hunedoara şi cei 1.100 de călători

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În prima lună şi jumătate de funcţonare, trenuleţul turistic achiziţionat de Primăria Hunedoara a plimbat 1.100 de călători, pe ruta Castelul Corvinilor – Parcul Tineretului. Investiţia menită să promoveze municipiul a stârnit controverse.

Trenuleţul turistic din Hunedoara a fost achiziţionat în luna mai a acestui an, de administraţa locală, pentru suma de aproximativ 160.000 de lei. Timp de aproape trei luni, tractoraşul Kubota T2 şi cele trei vagoane ale sale au fost nefuncţionale. Mai mult, ahiziţia lor a stârnit reclamaţii în rândul hunedorenilor, nemulţumirile fiind legate de inutilitatea trenuleţului, achiziţionat la mâna a doua. De la sfâşitul lunii iulie, trenuleţul a putut fi văzut la intervale regulate circulând pe străzile municipiului Hunedoara, pe ruta Castelul Corvinilor – Parcul Tineretului. „A adus venituri de 5.500 de lei, numărul celor care au călătorit cu el fiind de 1.100 de persoane”, a informat Primăria Hunedoara.

Cei mai mulţi dintre clienţii mijlocului de transport folosit în scop turistic sunt copiii din Hunedoara. Ei sunt plimbaţi în două vagoane, dintre cele trei achiziţionate de administraţia locală, dar nu pe ruta stabilită iniţial, între Castelul Corvinilor şi Grădina Zoologică, ci pe cea care tranzitează centrul civic al municipiului.

Ce se întâmplă cu celelalte „trenuleţe”
În ultimii ani, în Hunedoara s-a creat o adevărată obsesie pentru „trenuleţul de cale ferată îngustă” – vechea mocăniţă care circula din zona Castelului Corvinilor până la Furnalul de la Govâjdia. Pentru proiectul de reabilitare al liniei ferate înguste Hunedoara – Ţinutul Pădurenilor au militat ani în şir reprezentanţi ai societăţii civile şi simplii localnici, însă autorităţile nu au reuşit implementarea lui până în prezent, în ciuda promisiunilor electorale.

Municipiul a rămas de la mijlocul lunii martie şi fără trafic feroviar pe singura rută disponibilă: Hunedoara – Simeria. Firma privată care administra serviciul de transport de călători pe calea ferată şi-a suspendat activitatea şi nu a ma revenit pe traseu. Calea ferată Hunedoara – Simeria are o istorie aparte. A împlinit anul trecut 130 de ani de la punerea în funcţiune. Lina ferată care a legat nodul feroviar Simeria de centrul siderurgic Hunedoara a fost înaugurată la 1 iunie 1884.


Vă recomandăm şi:

Ce nume va purta ştrandul de două milioane de euro din Hunedoara: Cerna, Arsenie Boca, Aquarion şi Valea Seacă, printre denumirile propuse primăriei

Primăria Hunedoara îi invită pe locuitorii municipiului să propună un nume pentru noul ştrand care va fi inaugurat în următoarele zile. Investiţia în complexul turistic a fost estimată la circa două milioane de euro.

Trenul turistic de 28.000 de euro va fi pus în funcţiune în Hunedoara

Primăria Hunedoara a anunţat că trenuleţul turistic achiziţionat cu circa 28.000 de euro va fi pus în funcţiune începând de săptămâna viitoare. Cel mai probabil, costul unui bilet va fi de 2 lei.

Descoperirile uimitoare din cetatea dacilor Sarmizegetusa Regia: comori de aur, obiecte stranii şi mii de kosoni

O legendă veche din Munţii Orăştiei spune că în noaptea de Sânziene flăcările bat pe comori, iar oamenii pot vedea, deasupra locurilor unde acestea au fost ascunse, scântei ridicându-se spre cer. Mirajul aurului i-a îndemnat pe oameni, de secole, să scotocească ascunzişurile munţilor unde s-au aşezat strămoşii noştri. O serie de descoperiri din Sarmizegetusa Regia a scos la iveală bogăţia vechilor locuitori ai acestui ţinut.

Misterele porţilor energetice din Retezat, Sarmizegetusa Regia şi Prislop, locurile unde „cerurile se deschid” de Sânziene

Sarmizegetusa Regia, Mănăstirea Prislop şi Masivul Retezat oferă un motiv în plus pentru a fi printre cele mai căutate atracţii turistice din România. Se spune că în templele vechii capitale a Daciei, la mormântul părintelui Arsenie Boca şi pe munte, în anumite locuri, poate fi simţită energia pozitivă intensă. Iar unii dintre călătorii care au ajuns în aceste zone vorbesc despre câmpuri energetice şi chiar despre porţi spre alte lumi spirituale.

Hunedoara

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite