Tragedie în combinatul siderurgic din Hunedoara: o femeie a murit în cabina unei macarale, la 30 de metri înălţime

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Echipajele medicale şi pompierii specializaţi în salvări de la înălţime au fost chemaţi în ajutorul unei femei căreia i s-a făcut rău, în timp ce se afla în cabina unei macarale de 100 de tone, cu care efectua lucrări în combinatul siderurgic din Hunedoara.

O femeie de 48 de ani, care lucra ca macaragist în combinatul siderurgic din Hunedoara şi-a pierdut viaţa la locul de muncă, în timp ce se afla în cabina macaralei, la 30 de metri înălţime faţă de sol.

„O echipă extinsă formată din pompieri ai Detaşamentelor Hunedoara şi Deva, în componenţa căreia a intrat şi un pompier specializat în salvări de la înălţime, a intervenit, în incinta combinatului siderurgic de la Hunedoara, pentru evacuarea femeii aflate în stare de inconştientă în cabina unei macarale de 100 de tone. Femeia a fost aşezată pe o targă lopată, asigurată şi coborâtă de pe utilajul cu o înălţime de peste 30 de metri”, a informat Anemona Doda, purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara.

Victima a fost predată unui echipaj al Serviciului de Ambulanţă Judeţean Hunedoara, care a declarat decesul


Vă recomandăm şi:

Oraşul care i-a uimit pe americani: „Ţăranii şi-au lăsat pământul şi muncesc în uzine. Îi vezi dansând rock and roll şi jazz în restaurantul combinatului“

Hunedoara anilor 1950 i-a uimit pe jurnaliştii de la The New York Times, prin rapiditatea cu care a ajuns de la o aşezare modestă, cu 5.000 de locuitori, la un oraş sistematizat, înfloritor, în care trăiau 50.000 de oameni, şi cu un combinat care producea anual un milion de tone de oţel. Un oraş al extremelor, în care populaţia rurală era nevoită să se adapteze repede.

Cât de poluată a fost Hunedoara în „Epoca de Aur”: gazele toxice şi praful îi îmbolnăveau pe localnici, în timp ce Deva se bucura de aer curat

Combinatul siderurgic din Hunedoara a fost, nu doar unul dintre „motoarele” industriei grele din România, dar şi principala sursă de poluare pentru oraşul care avea în perioada regimului comunist 80.000 de locuitori. Un studiu realizat în anii 1970 arăta Hunedoara era cel mai poluat oraş din zonă, în timp ce locuitorii Devei se bucurau de aer curat, în ciuda învecinării cu Termocentrala Mintia.

Nicolae Ceauşescu în Hunedoara anilor 1970. Fotografiile care spun povestea deceniului de succes al combinatului

Nicolae Ceauşescu a vizitat Hunedoara de mai multe ori între anii 1966 şi 1989. Vizita din toamna anului 1972 a fost imortalizată într-o serie de fotografii inedite care îl au în prim plan pe fostul preşedinte comunist, dar prezintă şi combinatul în anii în care complexul siderurgic era considerat un adevărat motor al economiei României.


 

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite