Sezonul de schi se deschide în Staţiunea Straja. Va fi inaugurat şi un telescaun

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cea mai importantă staţiune turistică din judeţul Hunedoara deschide sezonul de schi. De sâmbătă, când va avea loc festivitatea dedicată evenimentului, mii de turişti sunt aşteptaţi să încerce pârtiile din Straja, dar şi noul telescaun.

Administratorii domeniului schiabil din Straja deschid sezonul sporturilor de iarnă, dar şi noul telescaun de pe Pârtia Constantinescu, amenajat din fondurile unui investitor privat. Traseul noului telescaun are o lungime de 1.200 de metri, pârtia deservită de acest telescaun având o diferenţă de nivel de 300 de metri.

„Sâmbătă, 17 decembrie, deschidem oficial sezonul de schi în Staţiunea Straja. Începând cu orele 14:00, îi aşteptăăm pe turişti cu muzică, DJ, dansatori, iar de la orele 17:00 am pregătit un spectaculos foc de artificii. Cei care nu au aflat încă de noul telescaun sunt aşteptaţi la inaugurarea lui”, a informat Asiciaţia ProStraja.

Staţiunea Straja din Masivul Vâlcan a devenit în ultimii ani una dintre cele mai importante atracţii turistice din vestul ţării. Este vizitată în special iarna, de iubitorii de schi, iar pe timp de vară cei care ajung în Straja sunt invitaţi la excursii pe potecile de munte care pornesc din zona de agrement, aflată pe munte, la 10 kilometri de Lupeni. Există peste 200 de cabane şi case de vacanţă în Straja. În masivul Straja, unul din locurile de hotar din trecutul Transilvaniei, în Primul Război Mondial au murit peste 800 de soldaţi, o parte din ei fiind înmormântaţi în cimitirul eroilor din Lupeni. În memoria lor a fost ridicat, pe munte schitul Sfinţilor Constantin şi Elena, devenit unul dinter obiectivele turistice importante din zonă.

În Straja sunt amenajate 12 pârtii de schi, fiecare fiind echipată cu instalaţie de transport pe cablu, Cele 12 pârtii de schi însumează aproximativ 26 de kilometri de domeniu schiabil.


Vă recomandăm şi:

10 locuri de vis din Valea Jiului, ţinutul momârlanilor, al munţilor înalţi şi al trecătorilor ce străbat sălbăticia

Valea Jiului nu înseamnă doar minerit şi oraşe în care trăiesc comunităţi cu o situaţie economică defavorizată. Zona din sudul judeţului Hunedoara este una dintre cele mai ofertante din punct de vedere turistic. Mărturie stau numeroasele locuri de agrement din Masivul Parâng, peisajele sălbatice ale Defileului Jiului, cheile străbătute de râuri repezi şi staţiuniel Straja şi Parâng.

Minivacanţa de 1 Decembrie, petrecută în staţiunea Straja din judeţul Hunedoara. Ce puteţi face în zonă

În judeţul Hunedoara, cele mai ofertante locuri de petrecere a mini-vacanţei de 1 Decembrie sunt staţiunile montane din Valea Jiului, Straja şi Parâng.

Trasee turistice în Parâng: priveliştile magice ale munţilor înalţi ai Hunedoarei, împodobiţi cu lacuri glaciare

Munţii Parâng au creste abrupte, vârfuri de peste 2.400 de metri şi lacuri glaciare adânci, cuprind rezervaţii naturale importante şi sunt străbătuţi de cea mai înaltă şosea din România, Transalpina. Traseele turistice din Parâng sunt accesibile şi oferă privelişti impresionante călătorilor.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite