Accesul pe Defileul Jiului va fi redeschis: ploile au dus la suspendarea restricţiilor rutiere aplicate şase zile pe săptămână

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Restricţiile pe Defileul Jiului vor fi suspendate până la începutul săptămânii viitoare. ARHIVĂ.
Restricţiile pe Defileul Jiului vor fi suspendate până la începutul săptămânii viitoare. ARHIVĂ.

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România a informat că traficul rutier pe cei 30 de kilometri ai tronsonului DN 66, intrat în şantier, va fi redeschis până luni, 28 aprilie.

Ploile au stricat planurile constructorilor care efectuează lucrările de modernizare a Drumului Naţional 66, pe Defileul Jiului. Lucrările sunt oprite parţial, astfel că s-a renunţat la restricţiile aplicate de luni până sâmbătă, pentru şoferii care folosesc şoseaua.

“Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România anunţă participanţii la trafic că începând cu data de astăzi 22 aprilie 2014 până luni 28 aprilie 2014 ora 06:00, circulaţia rutieră este deschisă pe DN 66, sectorul Bumbeşti Jiu – Petroşani, aceasta desfăşurându-se in regim de şantier. Decizia deschiderii traficului a fost luată din cauza condiţiilor meteorologice care nu permit executarea lucrărilor în condiţii optime”, a informat CNADNR.

Trafic restricţionat pentru a evita întârzierile
Recent CNADNR a informat că restricţiile rutiere pe DN 66, pe tronsonul aflat în lucru între Petroşani şi Bumbeşti Jiu (Defileul Jiului) vor fi instituite de luni până sâmbătă, între 6:00 şi 12:00 şi între 14:30 şi 20:30, până la mijlocul lunii iunie a acestui an.

Şoseaua Petroşani - Bumbeşti - Târgu Jiu se află în reabilitare. iar pe tronsonul de 30 de kilometri al Defileului Jiului lucrările nu se pot executa sub trafic, existând pericol mare de accidentare pentru cei care circulă în zonă. "Platforma drumului este foarte îngustă, pe unele porţiuni, astfel că lucrările nu pot fi executate sub trafic, fiind necesar un spaţiu minim pentru utilaje şi lucrători. Nu pot fi realizate variante de ocolire provizorii deoarece drumul este încadrat între taluze verticale de rocă şi râul Jiu. Transportul materialelor utilizate în lucrare şi cel al materialelor excavate este foarte intens. O atenţie deosebită trebuie acordată transportului de betoane, care realizat în condiţii de trafic deschis ar implica întârzieri mari, ce pot genera riscuri considerabile legate de calitatea lucrărilor de betonare continuă”, a informat CNADNR.


Vă recomandăm şi:

O şosea construită cu fonduri UE a ajuns un adevărat pericol pentru şoferi, la patru luni de la inaugurare      Alunecările de teren şi căderile de bolovani de pe versanţi au transformat cel mai nou drum judeţean din Hunedoara, construit cu fonduri de la Uniunea Europeană, într-un adevărat pericol pentru şoferi.

Povestea şoselelor din Hunedoara construite pe saci de porumb în anii 1930        La sfârşitul anilor 1930, într-o perioadă în care la conducerea ţării se afla Carol al II-lea, cu ajutorul localnicilor din satele hunedorene au fost construite mai multe drumuri în judeţ. În lipsa banilor, sătenii angajaţi în proiectele de infrastructură erau nevoiţi să accepte plata în natură.

VIDEO Cum a ajuns şoseaua Hunedoara – Caraş Severin să se oprească în pădure        Un drum construit pe fonduri de la Uniunea Europeană se opreşte într-o pădure, la ieşirea din judeţul Hunedoara spre Caraş-Severin. Deşi a fost considerat o investiţie strategică menită să îi scoată din izolare pe localnicii care trăiesc în satele de munte din cele două judeţe, în Caraş-Severin nimeni nu a fost interesat de el.

FOTO VIDEO Drum bun spre nicăieri: cea mai ciudată şosea a Hunedoarei se sfârşeşte în pădurile judeţului vecin         Drumul judeţean construit pe fonduri europene pentru a lega Hunedoara de Caraş-Severin şi pentru a scoate astfel din izolare satele din Munţii Poiana Ruscăi îi duce pe călători în mijlocul unei păduri, la limita dintre judeţele Hunedoara şi Caraş-Severin. Şoseaua a fost construită doar până la ieşirea din judeţul Hunedoara, în timp ce autorităţile din judeţul vecin nu au continuat proiectul.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite