Florin Marcovici - instrumentistul care-ţi acordează pianul

În plan profesional, solistul de operă şi operetă, de la Teatrul Muzical, şi-a dovedit polivalenţa, iar mai nou, pe lângă meseria de bază, o practică şi pe cea de acordeor

Ştiri pe aceeaşi temă

Florin Marcovici lucrează la Teatrul „Nae Leonard" încă din 1987, dar abia după an de la angajare a urcat pe scenă.

„Până să ajung la Muzical, am fost şi învăţător şi dirijor la corurile de copii. Am făcut mai de toate", povesteşte artistul.

În cei peste 20 de ani de când este angajat la teatru, a jucat în peste 30 de piese, atât ca prim solist, cât şi în postura de cântăreţ în cor.

Artistul spune că, în acest moment, mai cântă doar din pură pasiune, pentru că, fiind bugetar, salariul redus de-abia îi mai ajunge de la o lună la alta.
„Acum, după ce ne-au tăiat şi cei 25% este din ce în ce mai greu să ne descurcăm. Până una alta, am măcar bucuria că am reuşit să-mi conving una dintre fiice să practice această meserie".

Fata mea cântă acum la un teatru din Spania şi spune că îi este mult mai bine decât aici", povesteşte acesta.

Despre meseria în sine..numai de bine. „Nu este uşor să urci pe scenă, mai ales îţi stă gândul acasă la ai tăi şi la problemele lor. De dragul publicului însă şi al faimei artistice, pentru cele două ore de concert, te transformi", spune Marcovici.

Prima piesă în care a jucat artistul a fost opereta „Se mărită fetele". I-au urmat „Traviatta", „Don Pasquale" sau „Elixirul Dragostei".
Deşi a avut oferte pentru a pleca din oraşul de la malul Dunării, a ales să-şi continue cariera la noi în urbe.

„Am avut oferte să plec la Iaşi şi la Constanţa, dar am ales să rămân lângă fetele mele", mai spune acesta.

Florin Marcovici practică şi meseria de acordeor. „Am mers să acordez piane peste tot în ţară, dar mai ales în zonele limitrofe Galaiului, cum ar fi Brăila, Buzăul sau Focşaniul. Practic această meserie ca persoană fizică autorizată", povesteşte aceasta.

Intrebari si raspunsuri

Ce vă mai place să faceţi?
Pot să spun că sunt un mare pasionat de sport şi nu ratez nicio ocazie pentru a merge să fac puţină mişcare, dar îmi place şi să mă uit la meciurile televizate. Totuşi muzica va rămâne mereu pe primul loc pentru mine, şi încerc să mă pun la curent cu toate noutăţile din domeniu.

Aţi interpretat şi alte genutri muzicale?

Da, în tinereţe am cochetat destul de mult cu muzica uşoară şi am cântat la un moment dat alături de Savoy şi de Marian Nistor. De altfel am şi reuşit să câştig mai multe premii, la Brăila, la Galaţi, dar şi la Amara.

Născut- 22 noiembrie 1949

Studii-Facultatea de Arte, secţia Canto

Familie-Căsătorit-trei copii


citeste totul despre: