Galaţi: Gripa porcină a provocat al treilea deces

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Salonul în care sunt internaţi cei cu gripă porcină Foto: Liviu Ghinea
Salonul în care sunt internaţi cei cu gripă porcină Foto: Liviu Ghinea

Institutul Cantacuzino a confirmat fatul că bărbatul decedat în acest weekend era contaminat cu noul virus gripal, AH1N1. Acesta este al treilea deces, iar numărul celor confirmaţi cu gripă nouă a ajuns la 114, dintre care trei decese.

Virusul gripal AH1N1 face noi victime. Un bărbat, în vârstă de 31 ani, a murit în acest weekend, Institutul Cantacuzino confirmând faptul că moartea acestuia a survenit gripei porcine. Acesta este cel de-al treilea deces, din cauza gripei noi, după tânăra de 29 ani şi femeia, de 49 ani, ambele decedate în urma doua săptămâni.

„Din păcate s-a confirmat că cel de-al treilea deces a survenit tot în urma gripei noi”, a declarat Valentin Boldea, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi.

114 cazuri de gripă porcină

Numărul total al celor infectaţi cu noul virus gripal, la nivelul Galaţiului, a ajuns la 114. Dintre aceştia, trei au decedat. Numai în acest weekend a fost primită confirmarea de la Institutul Cantacuzino, a încă şase cazuri, iar una dintre aceste persoane se află internată în secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean.

„Am luat legătura cu Institutul Cantacuzino, care ne-a trimis confirmarea pentru încă şase cazuri de infecţii cu virusul AH1N1. Una dintre persoane este internată la Terapie Intensivă. Această persoană este un lucrător vamal”, a mai spus Valentin Boldea.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite