Gălăţeni în „Arena bucătarilor”!
0Este vorba despre echipa Galtour Dunărea care a reuşit să se claseze pe locul al doilea.Secretul succesului? Armonizarea aspectului cu gusturile!
Echipa de bucătari de la Galtour-Dunărea, în frunte cu maestrul bucătar Spiridon Lupu a reuşit să urce pe podiumul primei ediţii a concursului naţional „Arena Bucătarilor.
Cei trei specialişti gastronomi de la Galaţi au reuşit performanţa de a ocupa locul al doilea pe ţară, devansând echipe mult mai renumite, în special pe litoralul românesc, cum ar fi „Vega" Mamaia sau „Ibis" Constanţa.
Echipa de bucătari de la Galtour-Dunărea a primit un set de ingrediente din care a trebuit să pregătească un fel de bază şi un desert.
„Noi am făcut duet de calcan cu somon în manta de bacon şi ierburi aromate, alături de anghinare şi piure de cartofi dulci şi creveţi de lămâie şi sos de iaurt cu hrean", spune Spiridon Lupu.
Cum au reuşit cei trei gastronomi să uimească juriul extrem de profesionist?
„Păi am reuşit să îmbinăm aspectul cu armonia gusturilor", mai spune Spiridon Lupu.
Şefii lui sunt acum extrem de încântaţi de performanţele obţinute şi se felicită pentru decizia pe care au luat-o acum 10 ani când l-au angajat ca bucăytar la Dunărea SA.
Echipa de bucătari gălăţeni a ajuns în finala de la Poiana Braşov după ce s-a clasat pe primul loc într-o preselecţie zonală făcută în judeţele din Moldova.