Se împlinesc trei ani de SMURD în Vrancea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Echipele de la SMURD au luat parte la multe intervenţii
Echipele de la SMURD au luat parte la multe intervenţii

Numai în luna ianuarie a acestui an, 20 copii şi 272 persoane adulte au fost asistate în urma celor 291 intervenţii ale echipajelor S.M.U.R.D. din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Anghel Saligny”.

Pe 5 februarie, se împlinesc trei ani de la operaţionalizarea primelor echipaje S.M.U.R.D. în judeţul Vrancea, în cadrul Detaşamentului de Pompieri Focşani şi Secţiei de Pompieri Adjud. Actualmente, Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare este funcţional la nivelul tuturor subunităţilor de pompieri din judeţ, echipaje S.M.U.R.D. fiind înfiinţate şi în cadrul staţiilor de pompieri Vidra şi Panciu.

În dotarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Anghel Saligny” al judeţului Vrancea există patru ambulanţe tip B 2, încadrate cu paramedici care au urmat cursuri de pregătire în acordarea primului ajutor calificat privind efectuarea procedurilor de descarcerare şi alte operaţiuni de salvare. 

Intervenţiile la care sunt solicitate echipajele S.M.U.R.D. includ toate urgenţele ce pun viaţa persoanelor în pericol imediat, astfel: accidente rutiere, explozii, accidente de muncă sau casnice, stări de inconştienţă, stop cardiorespirator, suspiciuni de infarct, insuficienţe respiratorii acute şi, nu în ultimul rând, accidente cu victime multiple.

„Pe parcursul anului trecut, echipajele ambulanţelor S.M.U.R.D. au fost solicitate  pentru  soluţionarea a 3.093 cazuri pentru acordarea primului ajutor calificat, din care: 3.043 intervenţii propriu zise, 26 intervenţii la asistenţa persoanelor, 18 intervenţii la descarcerare, 4 intervenţii la incendii.  În urma acestor misiuni au fost asistate 3.325 persoane, din care 3.033 adulţi şi 292 copii.
Rata intervenţiilor S.M.U.R.D.  la suta de mii de locuitori, a fost de 797,06 iar la mia de kilometri pătraţi de 647,14. Cele mai multe intervenţii S.M.U.R.D. au fost în localităţile: Focşani -908, Adjud -417,  Păuneşti -119, Homocea -117, Pufeşti -96, Rugineşti -86, Panciu -73”
, se arată într-un comunicat de presă al ISU Vrancea.

În perioada următoare, în dotarea Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare din judeţul nostru se vor primi alte trei ambulanţe, achiziţionate prin intermediul Programului Operaţional Regional implementat de Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Sud Est.

„La împlinirea a trei ani de la operaţionalizarea primelor echipaje de paramedici în judeţul nostru doresc să îi felicit pe toţi cei care, cu profesionalism şi dăruire, au contribuit la salvarea vieţii oamenilor şi îndeplinirea cu succes a misiunilor încredinţate. Aprecierea de care se bucură acest serviciu în rândul cetăţenilor reprezintă un etalon pe care dorim să îl menţinem şi în viitor, în îndeplinirea nobilei misiuni care ne revine”, a transmis lt. Col Flaviu-Dorel Chiscop, inspectorul şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Anghel Saligny” al judeţului Vrancea.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite