Primăria Focşani vrea să plătească peste 100.000 de euro unei firme de consultanţă pentru proiectul de termoficare, "cu cântec", din zona Bahne

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Se doreşte modernizarea reţelei de termoficare
Se doreşte modernizarea reţelei de termoficare

La ultimele şedinţe de Consiliu Local aleşii municipali ai opoziţiei s-au poziţionat împotriva realizării proiectului finanţat cu fonduri europene.

În plin scandal politic în Consiliul Local, unde opoziţia se împotriveşte aprobării punerii la dispoziţie a terenului din zona Bahne, pentru etapa a II-a a proiectului de reabilitare a sistemului de termoficare urbană la nivelul municipiului Focşani, Primăria a demarat deja procedurile pentru atribuirea contractelor din cadrul proiectului cu fonduri europene, finanţat prin Fondul de Coeziune.

Presiunea asupra autorităţilor locale pentru aprobarea în Consiliul Local a punerii la dispoziţie a terenului este mare, întrucât întreaga documentaţie a fost depusă încă de anul trecut, când s-a plătit inclusiv studiul de fezabilitate, iar proiectul a fost întors pentru completări şi alte clarificări.

Iar dacă până pe 30 decembrie 2017 nu există o hotărâre de consiliu local favorabilă demarării investiţiei, întregul proiect cade.

Proiectele scoase la licitaţie de Primăria Focşani sunt în număr de trei. Primul are în vedere încheierea unui contract de servicii de consultanţă în managementul proiectului de finanţare, cu o valoare estimată de 565.470 de lei, asta în condiţiile în care în noua organigramă a Primăriei Focşani arată că au fost făcute 13 angajări la Serviciul Proiecte-Reabilitarea sistemului de termoficare-etapa a II, adică exact proiectul la care facem referire.

De ce trebuie angajată o firmă de consultanţă, pe care să o plăteşti cu peste 100.000 de euro, este o întrebare la care sperăm să existe un răspuns din partea autorităţilor care în ultima vreme par dispuse să externalizeze toate serviciile, deşi angajări se fac pe bandă rulantă.

O valoare foarte mare este prevăzută şi pentru serviciile de supervizare a execuţiei lucrărilor, adică dirigenţia de şantier, pentru care s-a estimat o sumă de 1.155.764 de lei.

În fine, cea mai mare valoare, 55,5 milioane de lei, este oferită pentru “proiectare şi execuţie reţele de transport şi distribuţie, primare şi secundare, a agentului termic, puncte termice, inclusiv efectuarea de studii de teren necesare si elaborarea documentaţiilor pentru obţinerea avizelor şi autorizărilor”, se arată în oferta scoasă la licitaţie. Rămâne de văzut ce se va întâmpla la următoarea şedinţă de consiliu local, programată pe 20 decembrie, când proiectul va fi introdus din nou pe ordinea de zi.

În total, valoarea contractelor scoase la licitaţie se cifrează la 12,6 milioane de euro.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite