Focşani: Colonelul care i-a făcut imn Stelei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Focşani:  Colonelul care i-a făcut imn Stelei
Focşani: Colonelul care i-a făcut imn Stelei

Eugen Anghel Profil Născut: 27 decembrie 1953 Studii: Academia de Inalte Studii Militare Bucureşti Familie: Căsătorit,  doi copii şi doi nepoţi Şeful Cercului Militar Focşani a scris versurile unui imn pentru Steaua şi vrea să se întâlnească cu Gigi Becali pentru a-i prezenta opera sa.

„M-am gândit că Steaua, echipa cea mai galonată din România trebuie să aibă un imn adevărat. Steaua înseamnă prestigiu. Este un adevărat simbol, iar eu am scris aceste versuri pentru cei care trăiesc pentru culorile roş-albastre. A fost ceva Dumnezeiesc. În numai jumătate de oră am scris totul. Şi muzica îmi venea în minte atunci când scriam acele versuri. Sunt sigur că nimic nu a fost întâmplător. Cei care l-au ascultat până acum mi-au spus că îţi răscoleşte sentimentele şi îţi aduce aminte de toată istoria Stelei. Cine ştie, poate în scurt timp pe Ghencea se va cânta imnul scris de mine”, speră colonelul Eugen Anghel.

 Fugea de la şcoală pentru a merge la meciurile Stelei

Colonelul mărturiseşte că, de la vârsta de opt ani, este stelist convins. „Încă de la şcoala primară ştiam pe din afară toate garniturile de bază ale Stelei din acei ani. Emerich Jenei, Vasile Zavoda, Dan Apolzan, Vasile Iordache, Marcel Răducanu, Tudorel Stoica, Florin Marin, Marius Lăcătuş, sunt numai câteva nume de jucători emblematici ai fotbalului românesc. Au jucat la Steaua aducând faimă acestui club, dar şi ţării, prin rezultatele obţinute de-a lungul timpului. Nu ascund faptul că fugeam de la ore pentru a urmări meciurile Stelei. Şi de la program mai lipseam înainte de Revoluţie pentru a vedea pe viu jocurile Stelei. Am crescut cu Steaua şi nu puteam să stau cu mâinile în sân. Am avut acest har de la Dumnezeu şi am pus totul pe hârtie”, s-a confesat şeful Centrului Militar Focşani.

Colonelul Eugen Anghel nu ascunde faptul că nu i-a scăpat niciun eveniment major al Stelei.
„La inaugurarea stadionului Ghencea am fost prezent. A fost un meci amical cu OFK Beograd. Am fost în tribunele stadionului la toate meciurile mari ale Stelei. Am urmărit îndeaproape cum se formează acea mare echipă din anul 1986, care a cucerit Campionatul European, la Sevillia. Din păcate, Steaua de astăzi trece printr-o perioadă mai puţin fastă, dar să treacă repede peste asta”, a conchis colonelul focşănean.

Vali Ceauşescu a făcut Steaua puternică

Colonelul Eugen Anghel este de părere că fiul fostului dictator a avut un rol foarte important în fortificarea echipei de fotbal, reprezentativă pe atunci pentru armata română.  „Vali Ceauşescu este respectat de toţi steliştii. A făcut multe lucruri bune pentru Lăcătuş şi compania.  Nu-i poţi întoarce spatele unui personaj de mare fineţe şi rafinament. I-a ajutat mult pe cei de la Steaua” conchide colonelul Anghel.

întrebări şi răspunsuri

Ce rol aţi avut la Revoluţia din 1989?

Am stat două luni de zile în Bucureşti, în acea perioadă. Cea mai importantă misiune a fost atunci când mi s-a cerut să-l duc pe Valentin Ceauşescu într-un loc sigur, undeva la Domneşti în apropiere de capitală.

Ce aţi vorbit cu el atunci?

Pe drum, l-am întrebat dacă finala din 1989 cu Milan şi pierdută cu 0-4 de bucureşteni nu a fost vândută pe bani grei. Ceauşescu a negat zvonurile cum că tatăl său luase bani buni pentru ca Steaua să trântească meciul. A spus că Milan era prea puternică şi până s-a aşezat el în tribuna oficială scorul dera deja de 2-0 pentru italieni.
 
ce-i place

Îmi plac oamenii sinceri şi cei cu suflet bun.  Apreciez foarte mult oamenii care îi ajută pe cei nevoiaşi. Sufletul omului este cea mai important avere, pentru că este o calitate permanentă şi care într-adevăr contează.
 

ce nu-i place

Nu-mi plac făţărnicia şi minciuna. Chiar şi atunci când greşeşte, omul trebuie să fie vertical, să aibă coloană vertebrală. Să recunoască faptul că a călcat pe bec şi cel mai important este să nu mai repete greşeala.
 

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite