Elev din Vrancea, distins cu premiul I la Olimpiada Internaţională a Elenismului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alexandros Silivestru este elev la Liceul Emil Botta din Adjud
Alexandros Silivestru este elev la Liceul Emil Botta din Adjud

Alexandros Silivestru este elev la Liceul Teoretic „Emil Botta” din Adjud şi a fost pregătit de prof. Ionela Anghelina.

În perioada 9-12 septembrie 2015, la Bucureşti, s-a desfăşurat Olimpiada Internaţională a Elenismului, ediţia a II-a, organizată de Ministerului Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice şi Uniunea Elenă din România, sub înaltul patronaj al Parlamentului României şi Parlamentului Greciei.

La această competiţie au participat elevi din ţările în care există comunităţi greceşti, respectiv România, Grecia, Ucraina, Republica Moldova, Bulgaria, Serbia etc.

Printre reprezentanţii României s-a numărat şi Alexandros Silivestru, elev la Liceul Teoretic „Emil Botta” din Adjud, distins cu premiul I la Olimpiada naţională de limba neogreacă, îndrumat de profesoara Ionela Anghelina.

Deşi în judeţul Vrancea nu există o comunitate minoritară elenă, limba neogreacă este predată ca disciplină opţională, după programe şcolare aprobate de către M.E.C.Ş., la două unităţi de învăţământ, Liceul Teoretic „Emil Botta” din Adjud şi Liceul Pedagogic „Spiru Haret” din Focşani.

„Mă bucură faptul că începem acest an şcolar cu un rezultat de excepţie pentru judeţul Vrancea. Alexandros este un elev foarte serios, care a muncit cu multă responsabilitate pentru această competiţie şi a beneficiat de buna coordonare a unui profesor care a adus în fiecare an, prin elevii săi, rezultate merituoase la olimpiada de limba latină, disciplină de bază în încadrare. Îl felicit, desigur, pe Alexandros şi îi urez  să-şi împlinească toate visurile în domeniul performanţei. Dar îi felicit, în egală măsură, pe toţi colegii care, prin dăruirea lor, obţin rezultate de care suntem mândri cu toţii, atât în învăţământul de masă, respectiv la examenele naţionale susţinute de către elevi, cât şi în cadrul competiţiilor şcolare, unde sunt valorificate la un nivel înalt competenţele acestora.”, a precizat prof. Silvia-Ofelia Chelariu, inspector şcolar pentru limba şi literatura română, limba latină şi limba neogreacă.


 

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite