Cererile pentru subvenţia la motorină se depun până la sfârşitul lunii octombrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fermierii sunt aşteptaţi cu cererile pentru subvenţia la motorină
Fermierii sunt aşteptaţi cu cererile pentru subvenţia la motorină

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură Vrancea aminteşte beneficiarilor că cererile pentru ajutorul de stat pentru motorina utilizată în agricultură, Trimestrul III / 2011, se depun în cursul lunii octombrie.

Ajutorul de stat se acordă sub formă de rambursare a diferenţei dintre acciza standard şi acciza redusă (stabilită la 21,00 euro/1000 litri) pentru motorina utilizată la efectuarea lucrărilor mecanizate în agricultură.

Valoarea accizei decontate este, pentru anul 2011, de 1,20 lei/litru de motorină. Beneficiarii pentru care a fost emis acordul prealabil de finanţare depun cererile trimestriale de solicitare a ajutorului de stat însoţite de o situaţie centralizatoare privind cantităţile de motorină achiziţionate în trimestrul respectiv, precum şi de documentele prevăzute de OMADR nr. 126/2010, cu modificările şi completările ulterioare.

Cererea trimestrială de rambursare a ajutorului de stat nu poate depăşi 40% din cantitatea totală stabilită conform acordului prealabil de finanţare prin rambursare.

Vânzarea motorinei pentru care s-a acordat ajutor de stat sau utilizarea acesteia în alte scopuri decât cele prevăzute de lege constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 5.000 lei la 20.000 lei.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite