Cartofii dulci de Coreea, cultivaţi masiv în patria pepenilor. Ce gust are leguma care poate fi consumată şi de diabetici
0Oltenii din patria pepenilor au luat lecţii de la coreeni despre cum să cultive cartofii dulci. Planta a fost deja aclimatizată în urmă cu trei ani pe terenul Staţiunii de Cercetare din Dăbuleni, iar producţia anul acesta este de aproximativ 30 de tone la hectar.
Leguma minunea din Coreea seamănă la gust cu dovleacul sau castana coaptă şi este recomandată de nutriţionişti pentru proprietăţile unice. Cartofii dulci s-au dezvoltat foarte bine pe terenurile nisipoase din Dăbuleni, iar anul acesta recolta este una foarte bună. „Este o legumă nouă, dar foarte bogată în vitamina C şi potasiu. Sunt foarte interesat de modul cum se recoltează, iar după cum am văzut poate să fie cultivată şi în curtea din spatele casei“, a spus Cosmin Şchiopu.
Cartoful dulce de Coreea s-a acomodat bine pe terenurile nisipoase din Dăbuleni
Au luat lecţii de la coreeni
În urmă cu trei ani au sosit din Coreea de Sud la Dăbuleni 70 de kilograme de tuberculi care au fost plantaţi experimental pe terenurile din zonă. Planta s-a aclimatizat perfect, iar producţia anul acesta este de aproximativ 30 de tone la hectar.
Producţia anul acesta a fost una destul de bună, 30 de tone la hectar
„Din cauza condiţiilor climatice anul acesta am întârziat puţin recoltarea cartofilor dulci. Este o legumă perfectă pentru că are un conţinut mare de amidon , vitamina C, E, dar are şi un indice glicemic mic, iar datorită acestui lucru poate fi consumată şi de diabetici“, a precizat Aurelia Diaconu, directorul Staţiunii de Cercetare Dăbuleni.
Leguma-minune poate fi consumată şi de diabetici
Cartoful dulce preferă clima caldă, dar şi umezeala, aşa că trebuie irigat cu grije. Planta minune cultivată la Dăbuleni se vinde în toate magazinele din ţară.
Cartoful dulce de Coreea poate fi preprat în diferite moduri: cel mai simplu este copt, ori făcut piure, dar există si chifteluţe, prăjituri şi plăcinte cu această legumă.