Craiova: Crima satanistă din Rovine- Ucigaşul delira şi nu îşi mai luase pastilele împotriva cancerului de câteva zile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Apropiaţi ai criminalului care şi-a ucis duminică logodnica şi a dus-o în sicriu în propriul bar spun că acesta înnebunise fiindcă nu suporta ideea că are cancer. Ucigaşul renunţase la tratamentul medicamentos de câteva zile, fapt care i-ar fi provocat starea de delir.

Citeşte şi:


Craiova: (UPDATE)Crima satanistă din Rovine -Primele declaraţii ale ucigaşului: "Trebuia să scot demonii din ea!"

Prietenii acestuia spun că Nicuşor Palici (37 ani) nu mai avea de trăit mult din cauza cancerului laringic de care suferea. Devastat de vestea că ar putea să moară, acesta şi-a întrerupt tratamentul medicamentos miercurea trecută iar de joi a început să delireze.  Ucigaşul repeta obsesiv cuvintele „apocalipsă“ şi „demoni“.

Duminică dimineaţa a omorât-o pe logodnica sa, Flori Mihai (35 ani) prin sugrumare, apoi a mers la doi vecini pe care i-a rugat să îl ajute să cumpere un sicriu spunându-le că soţia sa a murit. Ca într-un scenariu desprins din filmele de groază, Nicuşor a refuzat să le răspundă vecinilor la întrebarea „De ce a murit?“, aceştia crezând că este prea necăjit ca să vorbească. Vecinii l-au ajutat să urce sicriul într-o dubă, propietea sa, după care el a urcat singur la volan şi a dus-o în barul pe care îl deţinea.

Se pare că ucigaşul a mers la magazinul său de lângă bar şi s-a pus în genunchi cu faţa spre mama sa care vindea la butic. „Iartă-mă, mamă! Demonii sunt de vină!“, i-a spus Nicuşor mamei sale. Poliţia a fost alertată de o angajată a barului îngrozită de faptul că bărbatul a deschis sicriul în care era Flori Mihai, îmbrăcată doar în pijamale.

image
image
image



Potrivit anchetatorilor, tânărul este incoerent şi vorbeşte doar despre Apocalipsă. El le-spus procurorilor că a fost nevoit să o sugrume pe iubita sa, pentru că intraseră demonii în ea. "Inculpatul este incoerent, iar în declaraţia dată vorbeşte despre Apocalipsă, demoni, Rai şi Iad. El va fi supus unei expertize psihiatrice", au declarat anchetatorii.

Nicu Palici nu era cunoscut ca fiind o persoană violentă. Rudele şi apropiaţii spun că se înţelegea foarte bine cu logodnica sa, o iubea foarte tare şi îşi construiseră împreună o vilă în comuna Gherceşti, unde aveau de gând să se mute. Cunoscuţii acestuia au rămas şocaţi de fapta comisă de prietenul lor.

Cancerul provoacă depresie, delir şi mânie

Psihologii spun că boala canceroasă se însoţeşte de o modificare a dispoziţiei emoţional-afective sau chiar de reacţii secundare de tip nevrotic. Deşi bolnavul de cancer nu este o persoană bolnavă psihic, el este totuşi o persoană care prezintă o serie de tulburări psihologice. Cele mai frecvente tulburări psihologice întâlnite la pacienţii diagnosticaţi cu cancer sunt: depresia, anxietatea, panica patologică, insomniile, delirul, anorexia, greaţa/ vărsătura, durerea, ideile de suicid etc.

Delirul este prezent în cancer ca un rezultat al implicării directe a sistemului nervos central prin extensia tumorii şi, indirect, prin efectele asupra sa a metaboliţilor toxici rezultaţi în urma tratamentului.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite