Craiova: Alina Vasile se visează vedetă la Mamaia copiilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La numai 13 ani, se poate mândri cu nenumărate premii la festivalurile şi concursurile de muzică uşoară dedicate copiilor. Deşi adoră să cânte, spune că şcoala va fi mereu pe primul loc în lista ei de priorităţi.

Drumul spre cariera de cântăreaţă l-a început în joacă acum opt ani. Alina Vasile, astăzi elevă la şcoala generală din cadrul Liceului „Henri Coandă” din Craiova, s-a dus la cursurile de canto de la Palatul Copiilor la îndemnul sorei sale, Andreea. Sub îndrumarea profesorului Dumitru Iliuţă, a început pregătirea pentru concursuri. „Când aveam cinci ani m-am dus apoi la Palatul Copiilor şi am dat o probă. Îmi aduc aminte că am cântat o melodie care era foarte la modă, a formaţiei Andre. Profesorul mi-a spus că am talent”, ne-a spus Alina.

Cea mai mare dorinţă: premiul întâi la Mamaia Copiilor

La doi ani după ce a venit la Palatul Copiilor, au început să curgă şi distincţiile. Premiul special la concursul „Flori de gheaţă” de la Bucureşti, premiul al treilea la „Un talent înnăscut” la Râmnicu Vâlcea, premiul întâi la „Voi cânta” la Slatina şi recent, premiul întâi la festivalul „Vreau să cânt” organizat de Casa de Cultură „Traian Demetrescu” din Craiova. Cel mai mare vis al Alinei este însă să câştige concursul „Mamaia copiilor”, iar anul acesta a făcut primul pas.
A luat preselecţia de la Craiova, ajungând în concursul de la Bucureşti. A avut parte de sprijinul părinţilor şi al colegilor, care au venit de fiecare dată să o susţină. „De mică mi-am dorit să ajung la Mamaia copiilor şi sper că într-o zi voi reuşi. Are cine să mă sprijine. Colegii de la şcoală mă susţin şi vin la spectacole de fiecare dată când pot”, ne-a povestit Alina.

Se gândeşte că e acasă pentru a scăpa de trac

Deşi emoţiile scenei nu mai sunt la fel de mari după atâţia ani în care s-a putut obişnui cu spectatorii, Alina spune că are propria strategie pentru a scăpa de trac. „Când sunt pe scenă mâ gândesc că sunt acasă, în faţa calculatorului, unde repet. Asta mă ajută foarte mult. Când eram mai mică, uitam întotdeauna versurile înainte de a intra pe scenă, dar acum mi-am luat la mine textele. Odată ce încep să cânt, nu mă mai gândesc la nimic”, ne-a spus Alina unul dintre secretele sale.

A renunţat la gimnastică pentru muzică

Printre modelele Alinei se numără Margareta Pâslaru, Aura Urziceanu, Monica Anghel şi Andra, despre care spune că au voci puternice şi frumoase. Deşi face asta de când se ştie, muzica nu este pe primul loc pentru eleva de 13 ani, motiv pentru care a renunţat în urmă cu câteva luni la cursurile de gimnastică aerobică. „Indiferent de situaţie, şcoala va fi mereu pe primul loc pentru mine. De aceea, am renunţat şi la gimnastica aerobică, pentru că am vrut să mă bazez mai mult pe muzică. Nu poţi să le faci pe toate la fel de bine”, e de părere Alina.

Născută: 21 martie 1996, Craiova
Studii:
Şcoala generală din cadrul Liceului Teoretic „Henri Coandă”, Craiova
Experienţă: Cântă de opt ani muzică uşoară
Idealuri: Vrea să devină o stea precum Margareta Pâslaru

Ce-i place
Animalele, cu care îi fac plăcere să se joace de câte ori are ocazia. Are acasă trei câini. Adoră să călătorească, să meargă la ţară alături de părinţi şi să se plimbe prin pădure. Ar mânca pizza şi cartofi „sub orice formă” oricând.

Ce nu-i place
Matematica. „Urăsc materia asta însă e obligatorie şi trebuie s-o învăţ. Am numai nouă şi zece”, mărturiseşte Alina. E dezgustată de manele deşi „până la urmă, e şi acesta un gen de muzică pe care trebuie să îl tolerăm”.

Ce meserie ai vrea să practici?
A.V.:
Vreau să mă duc la Academia de Poliţie atunci când voi termina liceul. Mie îmi plac oamenii cinstiţi, dar poliţiştii din ziua de azi nu sunt toţi aşa. Vreau să ajut oamenii să respecte legea.
Ce materii îţi plac la şcoală?
A.V.:
Cum era şi normal, particip foarte activ la orele de muzică, dar îmi plac şi geografia şi biologia. Mi se pare că învăţăm lucruri foarte interesante şi folositoare în orele astea.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite