Lucrările la „Romexpo de Bănie“ încep săptămâna viitoare. CEZ dă jos cablurile în timp ce muncitorii sapă fundaţia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lucrările la complexul de 18 milioane de euro, la care Primăria Craiova contribuie cu peste jumătate din sumă, dintr-un credit bancar, vor demara săptămâna viitoare, a anunţat viceprimarului Mărinică Dincă.

Investiţia ar fi trebuit să demareze la începutul lunii, firmele Polystart şi Recon urmând să înceapă treaba cu scoaterea platoformei betonate din fostul târg săptămânal. Lucrările nici până astăzi nu au luat startul pentru că un cablu de joasă tensiune stă în calea constructorilor. Viceprimarul Mărinică Dincă a anunţat astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă, că lucrările vor demara săptămâna viitoare şi că primăria va achita scoaterea din funcţiune a cablului de către CEZ.

Pavilionul Central al Centrului Multifuncţional este denumirea pompoasă a clădirii gigant care va fi ridicată pe fostul amplasament al Târgului Romaneşti şi va include o sală de conferinţe de 100 de locuri, un pavilion de expoziţii de 5.000 de metri pătraţi şi spaţii expoziţionale în aer liber de 2.500 de metri.

Citeşte mai multe despre Centrul Multifuncţional AICI.

image

Click pe poză pentru FOTOGALERIE cu proiectul !

image

Click pe poză pentru FOTOGALERIE cu fostul târg Romaneşti !

Deşi este vorba de un proiect european, doar puţin peste şapte milioane de euro vor fi suportate din bugetul Uniunii. Restul de bani, peste 11 milioane de euro, reprezintă contribuţia municipalităţii, care a fost nevoită să contracteze credit bancar de aproximativ 20 de milioane de euro pe care îl va restitui băncii austrice HYPO Investmentbank AG în următorii 20 de ani.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite