FOTO/VIDEO Craiova: Copiii din cinci şcoli din Oltenia au primit cărţi donate de editura Adevărul Holding

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Copiii din cinci localităţi din Dolj şi Mehedinţi au la dispoziţie, începând de astăzi, 500 de cărţi nou-nouţe. Institutul Aspen România a primit donaţie de la editură Adevărul Holding 500 de volume din colecţiile „Disney“, „Cartea Verde“ şi Jules Verne, cărţi care au ajuns la elevii din patru comune doljene şi municipiul Turnu-Severin.

Primul loc unde au ajuns azi-dimineaţă cărţile donate de editura Adevărul Holding a fost comuna doljeană Ţuglui. Zeci de oameni au aşteptat venirea preşedintelui Senatului, Mircea Geoană, şi a reprezentanţilor Institutului Aspen România.

„Ştim foarte bine că elevillor din mediul rural nu le sunt atât de accesibile cărţile, tocmai de aceea am venit în sprijinul lor cu aceste volume donate de Editura Adevărul Holding şi oferite de Institutul Aspen România“, a spus Mircea Geoană în biblioteca din Ţugului, înconjurat de elevi şi părinţi. Copii prezenţi la eveniment au primit şi dulciuri pentru ca lectura cărţilor Adevărul din colecţiile „Disney“, „Cartea Verde“ sau Jules Verne să fie şi mai plăcută.

image

Acţiunea a primit laude din partea autorităţilor locale care i-au cerut sprijin lui Geoană şi în alte proiecte. „Vă mulţumim foarte mult pentru aceste cărţi de la Adevărul. Ne vor fi de mare folos pentru că, la noi în comună, educaţia este pe primul loc. Sperăm să ne ajutaţi şi la viitoare proiecte“, a spus Paulică Neagoe, primarul comunei Ţuglui.

image

Incursiunea prin localităţile Olteniei a continuat în comunele Malu Mare, Bratovoieşti, Mîrşani şi municipiul Drobeta Turnu Severin, copii din unităţile şcolare primind cărţi care să-i ajute la studiu.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite