Craiova: Un furnizor Ford îşi deschide punct de lucru la Caracal. Află câţi olteni vor angaja

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Producător de cablaje electrice Yazaki îşi deschide la vară un punct de lucru în Caracal. Destinaţia oltenească nu a fost aleasă la întâmplare de celebra companie. Yazaki România va produce cablaje electrice pentru noul model Ford care va fi fabricat la Craiova.

Potrivit unui comunicat de presă al Yazaki România, instruirea primei echipe de angajaţi formată din 150 de persoane deja a început, inaugurarea oficială a punctului de lucru urmând să aibă loc în luna iulie, anul acesta.

La vară numărul angajaţilor va ajunge aproximativ la 400 de oameni, iar până în 2012, odată cu începerea producţiei noului automobil Ford, vor fi peste 800 de salariaţi. Yazaki România are peste 3.000 de angajaţi în fabrica de la Ploieşti,unde sunt produse cablaje electrice pentru Toyota şi Ford.

În urmă cu două săptămâni, un alt furnizor Ford - International Automotive Components a inaugurat la Balş şantierul unde vor ridica de la zero o fabrică unde se vor produce planşe de bord, panouri de portiere, capitonaje de plafon şi diverse alte garnisaje de interior. IAC este primul furnizor din industria auto care construieşte de la zero o unitate în România, pentru a susţine operaţiunile Ford de la Craiova. Investiţia este de 58 milioane euro, guvernul sprijinind proiectul printr-un ajutor de stat în valoare de 17 milioane euro.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite