Craiova: Tuberculoză şi gripă porcină, la Spitalul Judeţean

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Craiova: Pacienţii sunt internaţi la Terapie Intensivă,
Craiova: Pacienţii sunt internaţi la Terapie Intensivă,

Două persoane diagnosticate cu TBC, internate la Secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă a Spitalului nr.1, ar putea avea gripă nouă. Medicii le-au recoltat probe şi le-au trimis la Institutul Cantacuzino din Bucureşti, pentru confirmare.

O bătrână de 68 de ani, care suferă de TBC, se află în stare gravă la Secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă (ATI) a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Craiova, aceasta prezentând şi simptome ale gripei porcine. Medicii spun că pensionara tuşeşte şi are febră, ceea ce i-a determinat să îi recolteze probe în vederea trimiterii lor la Institutul Cantacuzino, pentru verificare. Luni se aşteaptă rezultatele.


Rezultatele, peste câteav zile


În aceeaşi situaţie se află o craioveancă de 54 de ani, despre care doctorii spun că ar avea tuberculoză. Femeia are semne ale gripei care a făcut sute de victime în rândul românilor. „În cursul zilei de ieri, o echipă de medici epiodemiologi s-au deplasat la spital pentru a-i recolta probe. Săptămâna viitoare vom şti cu certitudine dacă este vorba de gripa nouă”, a declarat asist.medical Ilie Preda, director de îngrijiri de la SJU.  Un alt bătrân, în vârstă de 86 de ani, este suspectat că ar fi contactat virusul A/H1N1.


Asistent medical, conectat la aparate


Cadrele medicale sunt însă îngrijorate de situaţia celor trei pacienţi de la ATI care au fost deja diagnosticaţi cu gripa porcină. „Starea acestora este în continuare agravată, dar ţinută sub control de către specialişti”, a precizat asist.medical Ilie Preda. Printre aceştia se află şi un asistent medical în vârstă de 33 de ani, care lucrează în blocul operator al secţiei de chirurgie.

Rămâi pe craiova.adevarul.ro pentru a afla care este evoluţia stării de sănătate a acestor pacienţi.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite