Gripa bagă în carantină Spitalul Judeţean de Urgenţă Constanţa
0Conducerea spitalului a luat această decize din cauza creşterii numărului cazurilor de gripă. Toate secţiile vor fi închise vizitatorilor.
„Având în vedere că numărul cazurilor de gripă este în continuă creştere, vă informăm că începând de astăzi, 06.02.2020, se suspendă vizita aparţinătorilor în toate secţiile Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă “Sf. Ap. Andrei” Constanţa. Măsura a fost luată pentru protejarea pacienţilor şi a personalului angajat”, transmit reprezentanţii unităţii medicale.
Accesul pacienţilor în incinta Spitalului Judeţean se face doar pe la intrarea special amenajată pentru vizitatori, dinspre Bulevardul Tomis (uşa rotativă), iar accesul la Unitatea Primiri Urgenţe şi Ambulatoriul de specialitate este posibil din strada Nicolae Iorga.
În săptămâna 27.01.2020-03.02.2020 au fost efectuate 164 de teste rapide de gripă. Dintre acestea, 38 au fost pozitive.
In aceeaşi perioadă s-au înregistrat 170 cazuri de infecţii acute ale căilor respiratorii superioare, dintre care 87 la copii. 80 dintre pacientii diagnosticaţi cu IACRS au fost spitalizaţi (77 copii) .
Tot în săptămâna 27.01.2020-03.02.2020 au fost înregistrate 176 cazuri de pneumonie (115 copii). Au necesitat internare 75 de pacienţi (64 copii)
„Gripa debutează brusc, cu febră mare, frecvente dureri de muşchi şi articulaţii, durere de cap şi stare generală alterată. Spre deosebire de gripă, debutul virozelor respiratorii este lent, se remarcă rinoreea, tusea şi răguşeala. Virusurile gripale se transmit de la om la om prin contact direct cu picăturile împrăştiate prin tuse sau strănut sau atunci când picăturile se depun pe mâini sau pe alte suprafeţe. Virusul poate fi transferat astfel către alte persoane care îşi ating apoi zona nasului sau a gurii”, spun medicii constănţeni.
Se recomandă respectarea măsurilor de igienă personală (spălarea pe mâini cu apă şi săpun , folosirea batistelor pentru strănut sau tuse, respectarea unui regim de viaţă sănătos- alimentaţie bazată pe fructe şi legume, odihnă şi mişcare), evitarea automedicaţiei şi prezentarea la medic încă de la primele semne de boală, pentru diagnostic şi tratament imediat. Dintre complicaţiile gripei amintim pneumonia, infecţii respiratorii acute severe, deshidratare şi agravarea bolilor cronice (ex. Insuficienţa cardiacă congestivă, astmul sau diabetul ) până la deces. In sezonul gripal, majoritatea deceselor se înregistrează la persoanele în vârstă şi/sau la persoanele cu boli cronice şi nevaccinate.
Pe aceeaşi temă: