Constanţa: Focar de toxiinfecţie alimentară în două şcoli
0Mai mulţi elevi de la două şcoli generale din localităţile Piatra şi Palazu Mic au ajuns vineri la Spitalul de Boli Infecţioase Constanţa cu simptome de toxiinfecţie alimentară, după ce au mâncat iaurt, biscuiţi şi au băut lapte, produse distribuite la unităţile de învăţământ.
Dr. Mihaela Dinisov, directorul adjunct al Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică (DJSP) Constanţa, a declarat că este vorba despre 21 de şcolari, iar primii care au consumat biscuiţi şi iaurt au fost elevii din Palazu Mic, după o oră începând să prezinte simptomele specifice toxiinfecţiei alimentare: dureri abdominale, cefalee, stări febrile, fiind transportaţi la spital. Elevii din satul Piatra provin din clasele V-VIII, iar cei din satul Palazu Mic sunt elevi în clasele I-IV şi grădiniţă.
„Am recoltat probe atât de la elevi, cât şi de la alimente. Au consumat produse diferite şi asta este ciudat. Nu putem să ne pronunţăm cu privire la cauza îmbolnăvirii până nu primim rezultatele de la laborator“, a spus dr. Mihaela Dinisov. Ea a adăugat că o echipă a DSPJ Constanţa a recoltat probe şi de la depozitul distribuitorului de lactate.
Cazuri multiple
Incidentul de vineri nu este unul izolat în judeţul Constanţa. De la începutul noului an şcolar, 21 de elevi din comuna Tuzla au ajuns la spital după ce au băut laptele primit la şcoală. Luna trecută, peste 50 de copii de la Grădiniţele nr. 3 şi 4 din Medgidia s-au simţit rău, 12 dintre ei fiind internaţi la Spitalul de Boli Infecţioase Constanţa, după ce au consumat produse lactate.