Un profesor de la Oxford vorbeşte la USAMV despre bucătăria transilvană şi slow food

Un profesor de la Oxford vorbeşte la USAMV despre bucătăria transilvană şi slow food

USAMV Cluj-Napoca (foto: adevarul)

Paul Bloomfield de la Universitatea Oxford Brookes, Marea Britanie. împreună cu lectorul Adriana Păucean susţin miercuri, 11 aprilie, oconferinţă la USAMV Cluj-Napoca despre slow food.

Institutul de Ştiinţele Vieţii din cadrul USAMV Cluj-Napoca găzduieşte miercuri, 11 aprilie, de la ora 11.30, în amfiteatrul Bleumarin, conferințele „Slow Food on Campus". Temele ce vor fi discutate sunt „Repere istorico-tradiționale și geografia bucătăriei din Transilvania" (susținută de lect. dr. Adriana Păucean) și  „The new mediteraneean cuisine - Maximizing the potential of Transylvanian cuisine" (susținută de visiting fellow Paul Bloomfield de la Universitatea Oxford Brookes, Marea Britanie).

„Slow Food on Campus" e un proiect al USAMV în parteneriat cu Slow Food Cluj Transilvania. Scopul iniţiativei este să informeze viitorii specialiști în agricultură și medicină veterinară despre ce înseamnă slow food, o filosofie axată pe conservarea biodiversității,  alternativele de viață sănătoasă şi respectul pentru resursele de hrană și ecologie.


citeste totul despre: