Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj a inaugurat un sens giratoriu. Construcţia a durat doi ani şi a costat 450.000 de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sensul giratoriu permite accesul la Aeroport. FOTO: CJ Cluj
Sensul giratoriu permite accesul la Aeroport. FOTO: CJ Cluj

Conducerea Consiliului Judeţean Cluj a participat, astăzi, la inaugurarea sensului giratoriu din faţa Aeroportului Internaţional „Avram Iancu” precum şi a noii căi de acces în incinta aerogării clujene. Obiectivul a costat 450.000 de euro şi lucrările au durat doi ani.

Sensul giratoriu a fost realizat de UTI Parking&Hotel Management şi a costat 450.000 euro fără TVA. „Inaugurăm astăzi un obiectiv de infrastructură extrem de important pentru funcţionarea şi, respectiv, dezvoltarea în bune condiţii a aeroportului clujean. Importanţa acestuia se referă, în primul rând, la fluidizarea traficului în zonă dar şi la desfăşurarea acestuia în condiţii de siguranţă. Nu trebuie uitat faptul că, din păcate, din cauza traficului extrem de intens din zonă şi a accesului dificil în incinta aeroportului aici au avut loc o serie de accidente cu consecinţe grave. Or, printre beneficiile cele mai importante  ale acestui sens giratoriu se află şi faptul că el rezolvă definitiv şi complet această problemă. Nu în ultimul rând şi tot ca un avantaj pentru cei care folosesc aerogara clujeană, investiţia inaugurată astăzi vine cu o reducere a tarifelor de parcare pe termen mediu şi lung dar şi cu sistematizarea parcărilor, fapt ce va determina, în opinia noastră, o mult mai bună şi mai intensă folosire a acestora”, a declarat Horea Uioreanu, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj.

Avantajele sensului giratoriu 

Dintre avantajele cele mai importante care le presupune această investiţie amintim: creşterea siguranţei circulaţiei în zona aeroportului prin asigurarea unui acces mai sigur şi facil în şi din aeroport, fluidizarea traficului în zona şi dinspre aeroport, implementarea unui serviciu de parcare pe termen lung care va beneficia de tarife mai reduse decât cele actuale şi care se adresează şoferilor care doresc să-şi parcheze autoturismul pentru o perioadă mai îndelungată, diversificarea mijloacelor de plată a parcării prin introducerea posibilităţii de efectuare a plăţii cu card bancar (opţiune care va fi implementată şi la nivelul automatelor de plată), implementarea unui modul statistic care va furniza date în timp real privind funcţionarea sistemului, gradul de umplere al parcării şi trafic.

Ce lucrări s-au făcut 

În ceea ce priveşte lucrările propriu-zise, acestea au fost complexe, implicând operaţiuni de deviere a reţelelor edilitare de electricitate, telefonie, gaze şi a celei de transport local. Sistemul de acces existent a fost înlocuit cu unul modern, de ultimă generaţie. De asemenea, au fost achiziţionate automate noi de taxare şi a fost modernizat şi reamplasat punctul manual de taxare care va fi menţinut în regim de 24 de ore, 7 zile pe săptămână. În tot acest timp, un operator uman va supraveghea buna desfăşurare a acestor operaţii iar un call center va permite rezolvarea operativă a oricăror tipuri de incidente.

Citeşte şi 

Preşedintele CJ Cluj: parlamentarii PDL nu susţin proiectele judeţului

Scrisoare deschisă către Parlament şi Guvern. Clujenii îl acuză pe Daniel Barbu că periclitează imaginea ţării susţinând Timişoara în cursa pentru titlul de Capitală Culturală Europeană 2021

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite