Antreprenorul clujean care oferă burse absolvenţilor de BAC care nu au luat 10: „Atitudinea faţă de învăţare şi carieră este cea care contează cu adevărat“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

A doua zi după ce s-au afişat rezultatele finale ale Bacalaureatului din acest an, antreprenorul clujean Călin Biriş, fost director de marketing la Trilulilu şi Zonga, două mai mari online-uri româneşti, a lansat un nou proiect: platforma nuamfostde10.ro unde absolvenţii de liceu din 2017 care şi-au luat BAC-ul se pot înscrie ca să obţină una din cele 80 de burse, în valoare de 51.000 de euro, la cursuri online.

„Eu #nuamfostde10 la BAC, însă cu toate acestea sunt un profesionist în domeniul meu. Atunci când vorbim despre educaţie, trebuie să fim mai buni doar decât propria persoană. Presiunea de a fi mai buni ca ceilalţi pe termen scurt, să fim de 10, trebuie să fie înlocuită cu dorinţa de a deveni profesionişti performanţi, cu rezultate practice. Este excelent să iei nota maximă, notele sunt importante pentru autoevaluare şi admitere la studii superioare, însă ce contează cel mai mult este dorinţa de a ajunge un specialist dedicat, indiferent de meserie.

Prin proiectul #nuamfostde10 doresc să transmit un mesaj tinerilor absolvenţi şi Ministerului Educaţiei: ne dorim profesionişti bine pregătiţi, care rămân în ţară şi care iubesc educaţia pe termen lung“ spune Călin Biriş, iniţiatorul proiectului, într-un comunicat.

image

Imagine de pe platforma iniţiată de Călin Biriş FOTO: platforma#nuamfostde10.ro

Întrebat de „Adevărul“ cum s-a născut ideea acestui proiect, Călin ne-a spus că a fost mereu adeptul dobândirii de aptitudini practice în schimbul învăţării pe termen scurt, doar pentru obţinerea de note şi că, din păcate, diplomele nu mai garantează calitatea unui absolvent.

„Ca şi antreprenor am evaluat mulţi tineri şi ce a cântărit cel mai mult în angajarea lor a fost atitudinea şi dorinţa de perfecţionare şi învăţare continuă. Împreună cu alţi 6 traineri recunoscuţi la nivel naţional şi internaţional am creat această platformă pentru a transmite un mesaj absolvenţilor: indiferent de nota de la BAC, atitudinea faţă de învăţare şi carieră este cea care contează cu adevărat“, continuă acesta.

Condiţii

Cei interesaţi se pot înscrie dacă îndeplineasc două condiţii: să fi dat BAC-ul în 2017 şi să aibă media identică cu cea a trainerului pentru cursul căruia doreşte să aplice - adică una din mediile 8, 8,06, 8,33, 9,25, 9,39 şi 9,86.

image

Detalii legat de medii şi cursuri se găsesc pe platformă. Iar cum sunt doar 10  locuri disponibile pentru fiecare curs, de aceea se va aplica principiul „primul venit, primul servit“.

Aceste cursuri se desfăşoară online, pe platforme care se accesează, oricând şi de oriunde, pe bază de utilizator şi parolă. Fiecare cursant învaţă în ritmul lui, iar cursul începe din momentul în care absolventul acceptat primeşte user şi parolă cu acces în platformă. De regulă, precizează Călin Biriş (foto în dreapta; credit foto: platforma#nuamfostde10.ro), majoritatea cursurilor sunt mai lungi de 3 luni.

Studiu din 2016: „72% dintre companii au dificultăţi în a-şi găsi angajaţi“

Ca să-i încurajeze pe absolvenţii de liceu să continue să se dezvolte, Călin Biriş şi alţi 6 antreprenori şi traineri cunoscuţi au hotărât să le dea o mână de ajutor prin oferirea de 80 de burse la cursurile lor online pe teme de business şi dezvoltare personală. Motivaţia lor?

„România este pe locul 3 în lume privind problema ocupării posturilor vacante. 72% dintre companii au dificultăţi în a-şi găsi angajaţi, doar Japonia şi Taiwan o duc mai rău ca şi noi conform unui studiu ManPower Group din 2016. Acest lucru se întâmplă datorită migraţiei populaţiei şi lipsa profesioniştilor“, se arată într-un comunicat.

Cei 7 sunt: Călin Biriş, Eliade Rotariu, Lorand Soares Szasz, Eusebiu Burcaş, Andrei Ţigănaş, Ovidiu Oltean şi Zoltan Veres. Aceştia au dezvoltat platforme de învăţare online şi împreună, pe #nuamfostde10.ro, oferă gratuit cursuri practice în valoare totală de peste 51.000 de euro doar absolvenţilor de liceu din 2017, care nu au fost de 10 la BAC.

„Fiecare dintre trainerii implicaţie în platforma #nuamfostde10 oferim câte 10 cursuri gratuite absolvenţilor care au luat la BAC în 2017 aceeşi medie ca şi noi. Valoarea totală a cursurilor este de 51.000 de euro. Mii de profesionişti şi antreprenori au parcurs deja aceste cursuri“, ne explică iniţiatorul platformei.

Cele 80 de traininguri online, gratuite, sunt pe teme precum: marketing online, vânzări, management, antreprenoriat, finanţe personale, public speaking, dicţie şi inteligenţă emoţională. Iar, după cum afirmă Călin Biriş, aceste cursuri oferă un start în carieră, fie că vorbim de domeniul afacerilor sau alt domeniu: „Inteligenţa emoţională, public speaking-ul sau dicţia sunt importante pentru orice specialist care doreşte o carieră de succes, indiferent de domeniu“.

Ce spun alţi traineri implicaţi în proiect

„Este important să respecţi şcoala şi să te străduieşti să obţii nota 10, dar este esenţial să onorezi viaţa şi să ai atitudinea de nota 10“, e de părere Eliade Rotariu (foto stânga jos, credit foto: platforma#nuamfostde10.ro), trainer în cadrul #nuamfostde10, senior consultant, trainer - director general De KLAUSEN

image
image

„Am fost plecat din România crezând că aici nu se poate. Nu vreau să fiu ipocrit să spun că nu m-a ajutat plecarea în Portugalia... din contră, mi-a schimbat viaţa, dar se poate şi în România. Vreau să văd din ce în ce mai mulţi tineri care aduc valoare în ţară. De aceea susţin acest proiect“, afirmă Lorand Soares Szasz (foto dreapta sus, credit foto: platforma#nuamfostde10.ro), trainer în cadrul #nuamfostde10, antreprenor şi expert în creşterea accelerată a IMM-urilor.

Cine e iniţiatorul #nusuntde10.ro

„Mă numesc Călin Biriş şi #nuamfostde10 la BAC! Cu toate acestea sunt marketer şi partener în agenţia Loopaa Marcom şi am propria firmă de training Online Mastery“, astfel se prezintă iniţiatorul programului #nuamfostde10 pe site-ul cu acelaşi nume.

Călin Biriş este unul dintre cei mai cunoscuţi experţi în marketing online din ţară, de aproape 10 ani experienţă în domeniu. A lucrat ca director de Marketing la două dintre cele mai mari platforme online româneşti, Trilulilu şi Zonga, iar acum este Senior Partner în agenţia Loopaa Marcom din Cluj-Napoca, fondator şi trainer al platformei de învăţare online - Online Mastery, cel mai complex curs de marketing online de la A la Z din România, şi creatorul singurei Agende de Marketing Online din România.

„Sunt aşteptaţi să sprijine acest proiect şi alţi traineri care doresc să susţină mediul educaţional din România. Avem nevoie de specialişti care iubesc educaţia pe termen lung, iar acest lucru presupune o schimbare a modului de gândire. Cu toţii ar trebui să ne implicăm să sprijinim tinerii să devină profesionişti performanţi“, îndeamnă Călin Biriş.

Mai puteţi citi:

România copiilor de 10. Uimitoarele poveşti de viaţă ale adolescenţilor cu note maxime la Bacalaureat 2017

Zeci de liceeni din toată ţara au reuşit performanţa de a lua Bacalaureatul cu media 10. Vorbim de tineri din oraşe şi sate care au înţeles că o performanţă se obţine prin multă muncă, timp şi sacrificii. Sunt frumoşi, inteligenţi şi vor să schimbe România. Unii vor să devină judecători, alţii medici sau translatori ONU. Pe unii i-a motivat dorinţa de a le oferi părinţilor ”o viaţă mai bună”.

ANALIZĂ Cât de bine e să ne răsplătim cu bani copiii de nota 10? Specialiştii: un compromis dramatic necesar în România

Moda premierii cu bani a copiilor care au luat media 10 la Bac sau la Evaluarea Naţională, atât din partea autorităţilor, cât a părinţilor, este, aşa cum spun specialiştii, un compromis dramatic, dar util. Partea bună: stimulentul financiar poate fi o cale pentru a se reînvia un concept ucis, în trecut, în România: învăţătura e calea regală spre succes. Partea proastă: copiii vor aştepta, pentru orice lucru bun, răsplata în bani.

INTERVIU Cum arată şcoala viitorului. Dascălul român premiat de Şcolile Britanice Internaţionale: „Aşa cum iubim, aşa şi educăm“

Premiul pentru întreaga carieră al Şcolilor Internaţionale Britanice din întreaga lume a fost acordat, anul acesta, româncei Simona Baciu, fondatoarea şcolii Transylvania College din Cluj-Napoca, locul unde învaţă copii de pe cinci continente.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite