Blocurile din fostul Oser, praf şi pulbere
0Locatarii blocurilor sociale de pe strada Timişului sunt revoltaţi de lucrările defectuoase efectuate de Transilvania Construcţii. Termenul de garanţie pentru blocurile din fostul Oser, a căror construcţie s-a finalizat în 2008, se apropie de sfârşit. Lucrările efectuate de constructor - Transilvania Construcţii - lasă însă de dorit. După ultimele retuşuri, muncitorii au lăsat în urma lor un adevărat dezastru.
Locatarii blocurilor sociale de pe strada Timişului din cartierul Someşeni sunt în fierbere. Aceştia s-au mutat în noile locuinţe la finele anului 2008 şi au pus mână de la mână să-şi amenajeze curţile interioare. Săptămâna trecută, angajaţi ai societăţii Transilvania Construcţii, cea care a câştigat în anul 2006 licitaţia pentru proiectarea şi construcţia celor 25 de blocuri, şi-au făcut apariţia pe strada Timişului pentru a face ultimele retuşuri, înainte de a se semna procesul de predare-primire a lucrării. „Au distrus tot! Noi am strâns, acum doi ani, câte 50 de lei de familie, pentru a amenaja curtea interioară. Au intrat în curte cu un utilaj, au smuls gărduleţele, au răscolit pământul şi au scos bulbii de flori pe care noi i-am plantat şi... au plecat", se plânge şeful de scară al blocului cu numărul 81 de pe strada Timişului, Attila Orosz, care este şi vicepreşedintele Asociaţiei de Locatari Timişului - Blajului.
„Nu pentru asta suntem plătiţi!"
Cei care locuiesc în noile blocuri sociale le-au cerut muncitorilor să repare tot ce au distrus, însă s-au izbit de un refuz categoric. „Ne-au spus că nu este treaba lor, nu pentru asta sunt plătiţi. Au astupat câteva crăpături de pe pereţii exteriori, altele au rămas tot aşa, neastupate, şi au plecat", se plânge Marcel Fărcaş (52 de ani), alt locatar al blocului cu numărul 81 de pe strada Timişului.
Oamenii spun că au existat nereguli încă de la bun început. „În unele apartamente, a picat tencuiala, în altele, de-a dreptul tavanul. Noroc că nu erau copii în zonă, puteau să şi moară. În plus, apa se infiltrează peste tot, nu este bună izolaţia. Lucru de mântuială. Iar noi plătim o chirie către Primărie de 53 de lei pe lună", spune Fărcaş.
„Şefii de scară trebuie să întocmească şi să semneze procese verbale de predare - primire a lucrării. Noi nu vom semna nimic! Insistăm ca Pimăria să nu accepte o lucrare defectuoasă. Plătim pentru că locuim aici, avem grijă de bloc şi de curte, chiar e bătaie de joc ceea ce se întâmplă", a spus Attila Orosz.
Directorul neagă acuzaţiile
„Nu am cunoştinţă de aşa ceva. Într-adevăr, nu s-a semnat până acum procesul verbal de predare-primire, au fost sesizări de la locatari. Nu sunt în Cluj, de îndată de mă întorc voi merge să verific personal", a declarat Dan Lungu, directorul Transilvania Construcţii. Potrivit acestuia, societatea şi-a primit b anii pentru lucrările efectuate în cartierul Someşeni. „Miercuri urmează să mă întâlnesc cu directorul de investiţii din cadrul Primăriei", a adăugat Lungu.
„Nu vom prelua lucrarea până nu se vor remedia toate problemele semnalate. Rugăm locatarii să facă acum sesizările, ca să avem timp la dispoziţie să le cerem constructorilor remedierea defecţiunilor. Nu preluăm un lucru de mântuială", a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei Cluj-Napoca, Oana Buzatu.