"Spiritul Dunării în comunităţile portuare", la final. Proiectul a fost pus în practică în România şi Bulgaria

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conferinţa de închidere a proiectului “Spiritul Dunării în Comunităţile Portuare” a avut loc la sfârşitul săptămânii la Muzeul Dunării de Jos secţia Tezaur si Arheologie şi a reunit parteneri din România, dar şi Bulgaria.


Muzeul Dunării de Jos Călăraşi, în colaborare cu Muzeul de Artă Constanţa şi Galeria de Artă Ruse, Bulgaria, a organizat conferinţa de închidere a proiectului Spiritul Dunării în Comunităţile Portuare (SDCP), finanţat de Fondul European Pentru Dezvoltare Regională prin Programul de Cooperare Transfrontalieră România-Bulgaria 2007-2013. Valoarea totală eligibilă a proiectului a fost de 235.371,05 euro şi a avut la bază experienţa şi rezultatele proiectului anterior Spiritul Dunării CBC, derulat în perioada 2008-2009.

Legături economice

Proiectul a fost implementat în zonele Constanţa, Călăraşi şi Ruse, Bulgaria, în perioada 12 februarie 2013– 11 februarie 2014. “Prin aceste acţiuni ne-am propus să creştem vizibilitatea asupra patrimoniului cultural şi geografic comun, stabilit de Dunăre, dar şi realizarea unor legături economice şi sociale în zona de frontieră româno- bulgară. Credem că această abordare a sensibilizat opinia comunităţilor portuare cu privire la exploatarea oportunităţilor comune şi soluţionarea problemelor actuale la nivel transfrontalier”, a precizat Marian Neagu, managerul muzeului Dunării de Jos Călăraşi.

Vă recomandăm şi:

FOTO Unicat. Muzeul Dunării de Jos, singurul din Europa care deţine o colecţie de artă preistorică

Călăraşiul intră în galeria elitelor. Muzeu de Istorie, pe malul Borcei

FOTO Porţi deschise la unul dintre cele mai spectaculoase situri arheologice din ţară: Sultana-Malu Roşu

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite