Buzău: În timp ce unii mineri se vindecă, ceilalţi se zbat între viaţă şi moarte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trei dintre muncitorii care se aflau în galerie când a avut deflagraţia de la Nehoiaşu sunt în stare gravă şi foarte gravă şi sunt internaţi la spitalul Floreasca din capitală.

Ceilalţi trei colegi care au rămas internaţi în spitalul de la Nehoiu sunt în stare bună si sunt ţinuţi internaţi de medici pentru ca aceştia să le poată urmări evoluţia.

Diagnosticele muncitorilor internaţi de urgenţă la Floreasca sunt de traumatism cranio-cerebral în stadii grave şi fracturi ale membrelor. Doi dintre ei, Stan Nicolae în vârstă de 47 şi Susmă Traian de 45 de ani, sunt în stare foarte gravă şi se află internaţi în secţia de terapie intensivă unde medicii le urmăresc cu atenţie starea de sănătate. Cel de-al treilea rănit, Iacob Viorel  în vârstă de 38 de ani, este şi el în stare gravă dar stabilă. Iacob Viorel şi Susmă Nicolae au fost operaţi dar medicii sunt încă rezervaţi cu privire la evoluţia lor. Susmă Traian este în continuare în comă iar traumatismele sale de la cap sunt foarte grave. 

De cealaltă parte, muncitorii rămaşi la Nehoiu se simt bine, la trei zile de la internare.  „Cei trei pacienţi ai noştri sunt foarte bine. Au traumatisme minore pe care le-am rezolvat deja până acum. Îi ţinem însă sub observaţie ca să le urmărim starea. Ei sunt acum bine dar nu trebuie sa uităm prin ce au trecut. Unul dintre ei, Constantin Mârzea, de 56 de ani, cel care i-a scos pe colegii săi din mină va fi externat astăzi. La ceilalţi doi, Stelian Coman de 38 de ani şi Ion Drăgoi de 44 de ani deocamdată nu se pune problema externării pentru că mai avem de făcut câteva radiografii şi în funcţie de rezultate vom hotărî când se pot întoarce acasă, nicidecum la muncă. Ţinem zilnic legătura cu colegii noştrii de la Floreasca dar starea celorlalţi trei muncitori, de acolo, nu e bună. Noi sperăm că va fi bine”, ne-a declarat Dan Găuran, medic chirurg la Spitalul Nehoiu.

Cei şase muncitori au fost răniţi în deflagraţia care a avut loc duminică seara în galeria de la Nehoiaşu. Ei pregătiseră terenul pentru o detonare dar când au iniţiat explozia, s-a aprins şi gazul acumulat în spatele unuia dintre pereţi. Suflul a fost atât de puternic încât i-a aruncat pe muncitori aproape 300 de metri. La galeria unde a avut loc deflagraţia s-a demarat o anchetă care urmează să stabilească cauzele care au dus la producerea accidentului.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite