Topul restaurantelor realizat de Restograf, în 2011
0Premiile Restograf 2011 au fost înmânate ieri de Mircea Dinescu. Acest clasament se întocmeşte de patru ori pe an: în martie, în iunie, în septembrie şi în decembrie. Restograf e un proiect manageriat de George Butunoiu şi concretizat într-un site.
Proiectul urmăreşte să "declare război" restaurantelor care vând clienţilor mâncare proastă.
Restaurantul Categoria pentru care s-a acordat premiul
1. Heritage cel mai bun restaurant
2. JW Steakhouse bucătărie americană
3. Sis Kebab bucătărie arăbească
4. Balkan Bistro bucătărie balcanică
5. China Town bucătărie chinezească
6. Bistro Epoque bucătărie franţuzească
7. Die Deutsche Kneipe bucătărie germană
8. Mesogios bucătărie grecească
9. Haveli bucătărie indiană
10. Collage bucătărie internaţională
11. Roberto*s bucătărie italiană
12. Benihana bucătărie japoneză
13. Levantine bucătărie libaneză
14. Zahanaua Zexe bucătărie românească urbană
15. Vatra neamului bucătărie românească tradiţională
16. Divan bucătărie turcească
17. St. Goerge bucătărie ungurească
18. Montignac bucătărie dietetică
19. La Vie en Raw.z bucătărie raw vegan
20. Mandala bucătărie vegetariană
21. Diana (Belciugatele) cel mai bun restaurant din jurul Bucureştiului
Obiceiurile de consum ale bucureştenilor
Potrivit unor studii din 2011, comandate de compania Unilever Food Solution, divizia pentru bucătari profesionişti, bucureştenii mănâncă cel mai des la fast-food. Locuitorii Capitalei mănâncă mai ales pizza, supe acre, salate şi deserturi. Pe regiuni, românii din centru mănâncă sendvişuri, cei din sud grătare, iar cei din sud-est mâncare chinezească.
Atunci când merg la restaurant, bărbaţii o fac din nevoia de socializare, iar femeile ca să scape de gătit. Cât priveşte sumele pe care le cheltuie un român la restaurant, bucureştenii scot din buzunar 20 de lei şi merg mai des, iar locuitorii din restul ţării 40 de lei, dar ies mai rara la restaurant.