Muzeul Casa Mureşenilor vă aduce viitorul în 3D, o expoziţie în premieră la Braşov

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Expoziţia Viitorul în 3D printing este primul eveniment din România dedicat tehnologiei imprimării tridimensionale. Poate fi vizitată între 11 şi 24 septembrie la Muzeul Casa Mureşenilor, iar intrarea este liberă.

Evenimentul prezintă formele complexe care se pot realiza prin imprimarea 3D, dar şi tipurile de materiale utilizate.  Printre zeci de exponate regăsim poveştile interactive produse de Tanya Marriott din Noua Zeelandă, sculptura Bloom a lui John Edmark, o secţiune a clădirii Comisiei Europene din Amsterdam realizată de DUS Architects sau seria de vaze Libero Rutilo premiată cu Platimum A’Design Awards 2017.

„Oferind atât o privire către viitor dar şi către trecut, expoziţia îşi propune să conducă vizitatorii prin istoria imprimării 3D, să arate potenţialului revoluţionar pe care această tehnologie îl are, şi să exemplifice modul în care imprimarea este utilizată în România“, se arată în comunicatul organizatorilor.

Vor fi reprezentate trei sectoare cheie în care tehnologia imprimării 3D generează inovaţie: sectorul industrial, medical şi industriile creative. Pe lângă obiecte, expoziţia include proiecţii video, materiale artistice şi documentare informative. Veţi regăsi şi seria de obiecte cu geometrii unice, care pot fi produse numai prin imprimare 3D. Proiectul încurajează interacţiunea cu exponatele 3D, multe dintre ele putând fi observate de aproape de către vizitatori sau chiar atinse.

În completarea expoziţiei, în datele de 20 şi 21 septembrie între orele 18.30 şi 21.30, va avea loc un workshop gratuit de proiectare digitală şi de introducere în 3D Printing. Workshop-ul se va ţine la Hub Onezero, Strada Lungă nr. 100 şi va fi facilitat de Alexandru Manolescu, doctor în inginerie industrială, specializat în scannere şi imprimante 3D.

Pe parcursul celor două zile, participanţii vor fi implicaţi intr-o serie de exerciţii practice şi vor învăţa care sunt etapele procesului de design şi de proiectare 3D, modul în care se face translaţia de la o idee la obiect.  Cursul se adresează în special incepătorilor, dar şi tuturor celor dornici să cunoască modul în care este utilizată această tehnologie. Echipamentul necesar al fiecărui participant constă într-un laptop care trebuie să aibă programul Freecad instalat. 

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite