O nouă carte despre Revoluţie, marca Grigore Cartianu: „Teroriştii printre noi“
0Volumul „Teroriştii printre noi" costă 15 lei (la fel ca şi precedentele) şi va fi lansat miercuri, 23 noiembrie, ora 13.00, la standul Editurii Adevărul din cadrul Târgului de carte Gaudeamus 2011 (Bucureşti, Complexul Romexpo).
„Iată-ne ajunşi, aşadar, la volumul 3 al seriei care-şi propune să desluşească iţele încâlcite ale Revoluţiei-contrarevoluţiei din decembrie 1989. După "Sfârşitul Ceauşeştilor" şi "Crimele Revoluţiei" (apărute anul trecut), ne aflăm acum în faţa unei noi provocări: "Teroriştii printre noi", cu subtitlul "Adevărul despre ucigaşii Revoluţiei".
Lucrarea se înscrie în seria gândită de Grigore Cartianu şi pusă în practică graţie contribuţiei a trei reporteri de la "Adevărul": Cristian Delcea, Mihai Voinea şi Andrei Crăciun. Şi tot despre evenimentele din decembrie 1989, Grigore Cartianu a publicat, în luna mai 2011, un volum monumental: "Cartea Revoluţiei" - o adevărată "Biblie a Revoluţiei", tipărită în condiţii de lux, într-un format special şi cu imagini memorabile", menţionează Grigore Cartianu.
Volumul ce va fi lansat la Târgul de carte Gaudeamus 2011 îi dezbracă de minciună atât pe cei care au ticluit masacrul (inventând "terorişti ceauşişti" pentru a avea cu cine "să lupte" şi de cine "să ne salveze"), cât şi pe cei care au apăsat pe trăgaci. De aceea, firul dezvăluirilor merge pe două planuri: cel de comandă, aflat la Bucureşti, şi cel de execuţie, cuprinzând întreaga ţară. Cartea "Teroriştii printre noi", care însumează 528 de pagini, aduce noi mărturii despre acţiunile criminale ale spionului sovietic Nicolae Militaru, împreună cu alţi generali instruiţi la Moscova. Veţi afla cum...
... Brăila a fost transformată într-o baie de sânge prin grija generalului Marin Pancea, vechi client al contraspionajului românesc, în calitatea sa de agent sovietic.
... La Braşov, generalul Ion Florea a luat decizii criminale, împărţind arme unor civili care au făcut măcel.
... La Craiova, bucuria victoriei a fost spulberată de un telefon primit de generalul Roşu de la generalul Militaru.
... Pe aeroportul din Kogălniceanu, judeţul Constanţa, câţiva ofiţeri români, vorbitori de limba rusă, îi aşteptau pe ofiţerii precursori ai desantului militar sovietic. Misiunea le fusese ordonată de însuşi Nicolae Militaru, proaspăt instalat de Ion Iliescu în funcţia de ministru al Apărării.
Sunt dezvăluiri care vă vor cutremura, dar nu lipsesc nici poveştile desprinse parcă din Caragiale.
„Sfârşitul Ceauşeştilor" şi „Crimele Revoluţiei", un succes imens la public
Volumul a fost marea vedetă a Târgului de Carte Bookfest 2010, cu 2.130 de exemplare vândute. Autorul s-a aflat la dispoziţia publicului timp de cinci zile, acordând peste 2.000 de autografe. După Bookfest, Grigore Cartianu s-a întâlnit cu publicul din 12 oraşe (Bucureşti, Timişoara, Cluj-Napoca, Braşov, Craiova, Târgu-Jiu, Târgovişte, Titu, Tulcea, Constanţa, Iaşi şi Galaţi) şi 6 staţiuni de pe litoralul românesc (Saturn, Venus, Eforie Nord, Neptun, Mamaia şi Mangalia). Bilanţ: peste 1.300 de autografe.
„Sfârşitul Ceauşeştilor" a fost desemnată, de către organizatori (Radio România), cea mai râvnită carte şi la Târgul Gaudeamus de la Mamaia (18-22 august 2010). Aceeaşi distincţie a primit-o, prin votul publicului, şi la Târgul Gaudeamus de la Craiova (8-12 martie 2011).
Cartea reconstituie în detaliu perioada 22-25 decembrie 1989, care a luat sfârşit prin judecarea şi execuţia, în ziua de Crăciun, a celor doi conducători contestaţi prin revoluţie şi detronaţi prin lovitură de stat.
„Crimele Revoluţiei" a repetat isprava „surorii" sale mai mari, bătându-i chiar recordul de vânzări la Târgul de carte Gaudeamus 2010 (găzduit, ca de fiecare dată, de Complexul Romexpo): 2.886 de exemplare în cinci zile (18-22 noiembrie 2010).
Cartea dezvăluie cine a dat lovitura de stat, punând capăt brutal Revoluţiei, şi cine a stat în spatele sângeroaselor diversiuni din decembrie 1989. Unor personaje marcante ale acelor zile şi ale puterii postdecembriste, care pozau în salvatori ai naţiunii sau chiar în eroi, le-a fost dată jos masca minciunii, fiind arătate aşa cum erau în realitate: ucigaşi cu sânge rece, capabili de orice ticăloşie pentru a pune mâna pe putere.