Avertizaţi, pentru că nu au scris în maghiară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Administratorii unei societăţi din Miercurea Ciuc au primit avertisment de la autorităţile locale, pentru că nu au afişat şi în limba maghiară numele produselor.

Într-o sesizare depusă, la biroul primarulului, Csibi Barna, din localitate, atrăgea atenţia că mai multe ,,corpuri şi panouri de afişaj, firme şi reclame aflate în cadrul municipiului Miercurea-Ciuc nu respectă prevederile art. 1 al Dispoziţiei nr. 1833/2005 [...] emisă de primar".

El spunea că pe acele firme nu apare şi traducerea în limba maghiară, iar reclamantul dădea exemplul unei firme. Pentru a-şi justifica acţiunea, Barna face trimitere şi la două articole din Legea nr. 50 din 1991, privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii, care prevede că: ,,preşedinţii consiliilor judeţene, primarii şi organele de control din cadrul autorităţii administraţiei publice locale şi judeţene au obligaţia să urmărească respectarea disciplinei în domeniul autorizării executării lucrărilor în construcţii [...] să aplice sancţiuni sau să se adreseze instanţelor judecătoreşti şi organelor de urmărire penală, după caz".

Sesizarea făcută în ceea ce priveşte societatea comercială a avut şi ecou. Potrivit unor angajaţi, firma a fost avertizată de Primărie să îşi schimbe panoul firmei, în caz contrar urmând să fie amendată.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite