Au spart 67 de locuinţe şi au furat bunuri de peste un miliard de lei vechi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi bărbaţi, care se specializaseră în furturi din locuinţe, riscă ani grei de puşcărie după ce au fost prinşi, în flagrant, de oamenii legii.

În mai puţin de două luni, Claudiu N., de 41 de ani, şi Florin A., de 36 de ani, au spart 67 de locuinţe.

„Modul de operare consta în identificarea blocului, sunau la interfon, dându-se drept angajaţi de la gaz, electrica, etc, după care vizau 3-5 apartamente prevăzute cu sistem de închidere la nivelul clanţei, în forma de butuc-para, după care sunau la interfon şi verificau dacă proprietarii sunt la domiciliu. Intrau din nou prin apelarea sistemului de interfon, şi sunau la soneria uşii punctuate. Concomitent băteau puternic în uşa respectivă şi ascultau dacă se aud zgomote, după care treceau la acţiune, care consta în ruperea butucului", a precizat şeful Serviciului Cabinet din cadrul IPJ Braşov, comisarul şef  Ion Necşulescu.

Suspecţii furau, în general, LCD-uri, plasme, laptop-uri, camere video, aparate foto, bijuterii, bani, valută sau telefoane mobile. Apoi, transportau bunurile cu o maşină a unei firme de taxi, la care Florin A. era angajat în perioadă de probă.  În total, cei doi au creat un prejudiciu de peste un miliard de lei vechi.

Suspecţi au fost prinşi în flagrant şi se află deja în arestul IPJ Braşov. Cercetarile au fost finalizate, iar dosarul a fost înaintat cu referat de începerea urmăririi penale la Parchetul de pe lânga Judecătoria Braşov.

Cei doi bărbaţi au antecedente penale. Claudiu N. şi-a început activitatea infracţională în 1991. Bărbatul are un cazier bogat în condamnări şi era specializat în furturi din societăţi comerciale şi locuinţe. În momentul în care a fost prins, suspectul avea un rest de pedeapsă de 541 de zile de executat. Florin A. este cunoscut cu antecedente penale pentru comiterea de infracţiuni de furt şi tâlhărie.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite