Braşov: Artizanatul din murături, atracţie turistică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Braşov: Artizanatul din murături, atracţie turistică
Braşov: Artizanatul din murături, atracţie turistică

Turiştii care aleg să-şi petreacă concediul sau weekendul într-unul dintre restaurantele de pe Valea Prahovei sunt încântaţi de borcanele cu castraveţi, gogoşari, şi conopidă.



Reţetele specialiştilor

Murături mixte la oţet. Pentru un borcan de 3 l se folosesc: 300 g conopidă, 300 g castraveţi, 200 g ardei capia, 500 g gogonele, 200 g struguri, frunze şi rădăcină de ţelină. Pentru compoziţie: 1 l litru de oţet la 3 l de apă, 1 lingură de zahăr la 1 l de oţet, sare, boabe de muştar şi piper. După ce se dă în câteva clocote, compoziţia se lasă la răcit, apoi se toarnă în borcan.

Murături asortate la saramură. 1 kg de fructe: mere, pere, struguri, o gutuie, struguri – pârguite, 3,5 kg morcovi, gogonele, castraveciori, rădăcină de ţelină şi pătrunjel, sfeclă roşie sau varza roşie, pentru culoare. Pentru compoziţie, 600 gr sare şi 10 litri de apă. Nu se foloseşte oţet, doar saramura!

Mai multe despre ineditele murături realizate de bucătarii de la taverna „Ceasu’ Rău“ şi de la Cabana Gura Diham din Buşteni în:
 
Artă şi decor cu murături

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite