Botoşani: Fascinanta poveste a lui Ronaldinho de la “Românii au talent”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Steaua Bucureşti a ratat să-l aibă în echipa de junior pe talentatul Ştefan Florescu pentru că nu a putut să-i ofere  cazare şi masă. Băiatul este tot timpul amendat de jandarmi şi poliţişti pentru că "bate mingea fără autorizaţie"  în parcuri şi pietonale.

image

Despre Ştefan Florescu (19 ani) se poate spune făcă nicio reţinere că a moştenit talentul de la tatăl său, un cunsocut ziarist  în Botoşani. De mic i-a plăcut literatura, dar destinul i-a fost scris să devină sportiv. Tânărul a câştigat  trei ani la rând un cunoscut concurs internaţional de limba romană şi a  fost coautorul unei cărţi care a apărut şi în Franţa. A renunţat la scris şi s-a dedicat sportului pentru că aşa a simţit că trebuie să facă. "Nu am făcut dintotdeauna freestyle football. În clasa a-7-a m-am transferat la Liceul Sportiv unde timp de doi ani am făcut performanţă în atletism. La campionatul naţional, antrenorul m-a îndopat cu energizante în aşa fel încât mi s-a făcut rău şi am pierdut calificarile", îşi aminteşte Ştefan Florescu.

Citeşte şi: Botoşani: Ştefan Florescu, Ronaldinho de la "Românii au talent"

VIDEO:  Numărul de Freestyle  de la „Românii au talent"

Dezamăgit de Steaua Bucureşti

Fireşte că după o astfel de experienţă s-a lăsat de atletism şi s-a apucat de fotbal, adică de adevărata sa pasiune, care nu tocmai era pe placul părinţilor săi. "Am reuşit să-mi conving părinţii să facă un mic împrumut la bancă pentru a putea merge la Bucureşti să dau probe la echipa de juniori a FC Steaua. Prin telefon, un domn amabil a ţinut să precizeze că dacă iau probele voi avea cazare, masă şi şcoala asigurată. La faţa locului toate datele erau diferite. Mi s-a spus că Steaua nu poate oferi cazare şi masă pentru cei din provincie", mărturiseşte Ştefan. Cu banii cheltuiţi şi cu inima frântă, adolescentul s-a întors la Botoşani unde a încercat să se remarce în altceva.

image

Refuzul de la Steaua l-a împins spre Freestyle

De fotbal i se făcuseră silă după ce a văzut că în acest sport  la noi  totul se rezună la business şi nu are nicio legătură cu talentul celor care doresc să facă fotbal. În urmă cu trei ani, a descoperit Freestyle Football, ceva nou pentru România, nu numai pentru Botoşani. Jonglatul cu mingea de fotbal a atrasimediat interesul publicului, dar mai ales al prietenilor care l-au încurajat şi susţinut. "Nu ştiam că se numeşte Freestyle Football. Eu l-am numit şi-l voi numi în continuare fotbalul spectacol,  deoarece e ceva ce România nu a mai avut de mult timp. Este un sport frumos, fără blaturi, fără scandaluri, fără violenţă, " explică tânărul.

Amedant pentru talent „neautorizat"

image

În Botoşani este cunoscut mai ales de suporterii echipei locale de fotbal care au ocazia să-l admire în demonstraţiile din pauzele meciurilor. A încercat de câteava ori să ofere spectacol pe gratis  şi în parcuri sau pietonale, dar  a fost amendat de poliţiştii comunitari sau jandarmi. „În parc la Botoşani mi-au dat 100 de lei amendă, motivând în procesul verbal că am folosit parcul în alte scopuri decât pentru cele pentru care a fost creat. La Costineşti făceam o demonstraţie pe faleză în faţa a câtorva zeci de oameni şi am fost amendat de jandarmi pentru  că nu aveam autorizaţie de la primărie. La secţie, după ce mi-au dat amenda, m-au rugat să fac şi pentru şeful lor o mică demonstraţie ca să vadă şi el ce tare sunt", spune cu regret tânărul.

Campion naţional de Freestyle

În cei trei ani de când s-a apucat de Freestyle Football a devenit cel mai bun din ţară, drept dovadă fiind şi faptul că a înmărmurit o sală întragă la preselecţia de la Piatra Neamţ a concursului „Românii au Talent".  Pasiunea pentru jongleriile cu mingea este totală pentru Ştefan Florescu. Doar aşa se explică etuziasmul tânărului pentru acest sport, care în 2009 a pus umărul la organizarea primului concurs naţional Freestyle Football, la Botoşani Un an mai târziu a ajuns campion . "Pe 9 mai 2010 am devenit campion naţional după ce am câştigat competiţia la care se aflau cei mai buni freestyleri din România", spune cu mândrie Ştefan. Dealtfel, tânărul a mărutirsit că dacă va câştiga cei 120.000 de euro puşi în joc, va cheltui banii pe organizarea la Botoşani a  unui concurs internaţional de Freestyle Football.

Şi-a vândut bicicleta ca să ajungă la preselecţie

image

Pentru a ajunge la "Românii au talent",   Ştefan a fost nevoit să-şi vândă bicicleta ca să facă rost de bani. " Mi-am făcut o coregrafie pe care am repetat-o, nu în săli de dans cu oglinzi, ci în sufragerie. Deşi am spart multe becuri, lustre şi geamuri, aşa mi-am dezvoltat controlul şi am învăţat să fac freestyle oriunde", declară Ştefan Florescu. Din păcate Ştefan Florescu nu-şi poate împărtăşi bucuriile alătuiri de cei doi părinţi, care au hotârât să se despartă în urmă cu doi ani. "Mama a plecat sa locuiască în Slobozia alături de fratele meu, Andrei de 17 ani. Eu m-am refugiat alături de tatăl meu în casa bunicilor din comuna Vorona" ne spune băiatul.  De când părinţii s-au despărţit nu s-a mai întâlnit cu mama lui.  I-a promis însă la telefon  că va veni să îl vadă dacă ajunge în semifinală.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite