Situată pe soseaua ce desparte Munţii Rodnei de Munţii Ţibleş, Pensiunea „Sonia" este o alternativă pentru bistriţenii care îşi doresc câteva zile libere la adăpostul muntelui şi a calmului unui peisaj natural. Tarifele de cazare pornesc de la 70 de lei pentru o cameră şi pot ajunge la 110 lei de persoană pentru un apartmanet închiriat o zi. Pensiunea dispune de locuri de joacă pentru cei mici şi de un miniparc zoo, unde copiii se pot bucura admirând o pereche de struţi, un pui de căprioară, un ponei şi un măgar.

Bistriţenii care vor să îmbine utilul cu plăcutul găsesc la pensiunea din Telciu o piscină acoperită, jacuzzi cu hidromasaj, lac de agrement, dar şi diverse posibilităţi de petrecere a timpului liber în aer. Astfel, pe lista celor care vor să facă şi puţină mişcare trebuie incluse neapărat o drumeţie pe traseele din Munţii Rodnei sau chiar o plimbare cu ATV-ul.

Bucătăria ardelenească e la ea acasă

Pentru că nimic nu completează mai bine o zi reuşită decât o masă copioasă e bine să ştiţi că la Pensiunea „Sonia" meniul restaurantului este foarte bogat şi diversificat, iar reţetele ardeleneşti sunt specialitatea casei. Pentru cei care vor să încerce experienţe culinare specifice Italiei, bucătarii promit reţete pe măsură. Meniul zilei nu costă decât 10 lei, iar oferta de bucate este pe toate gusturile.