Reţete de ciorbă care „ucid“ mahmureala garantat. Bucătar: „Să digeri un stomac de vacă poate părea remediul neinspirat“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ciorba dreasă cu moare este una dintre recomandările bucătarilor
Ciorba dreasă cu moare este una dintre recomandările bucătarilor

Bucătarii au făcut "corp comun" cu medicii pentru a le drege suferinţa celor care fac excesul de alcool. Recomandarea unanimă a bucătarilor este ciorba acră, care are menirea de a tempera senzaţia de greaţă.

Limonada, murăturile şi ciorbele acre sunt în topul recomandărilor date de bucătari în cazul mahmurelii. Ciorbele acre nu doar că ajută la temperarea senzaţiei de greaţă lăsată de consumul excesiv de alcool, ci îi asigură şi vitaminele necesare corpului să îşi revină.

Adevărul.ro vă prezintă două reţele de ciorbe, care fac minuni atunci când exagerăm cu consumul de alcool.

Aurelian Neamţiu, un bucătar care asigură preparatele la unul dintre cele mai renumite hoteluri din Bistriţa, ne recomandă o combinaţie între ciorbă şi murătură. Potrivit acestuia, ciorba acrită cu moare face minuni atunci când suntem mahmuri.

Pentru preparare este nevoie de un morcov de mărime medie, o rădăcină de pătrunjel, una de păstârnac şi 100 de grame de ţelină. De asemenea, trebuie cumpărate câteva sute de grame de pulpă de porc, tăiată bucăţele, un pumn de orez şi moarea de pe varză.

Legumele se pun la fiert alături de carne, iar când sunt fierte se adaugă şi orezul. La final, se adaugă un sos făcut dintr-unul sau două gălbenuşuri de ou şi smântână şi moarea. Tot la final se adaugă şi câteva fire de tarhon.

Ciorba dreasă cu moare, la concurenţă cu clasica ciorbă de burtă

Un alt tip de ciorbă care face minuni după o noapte lungă presărată cu băutură este cea de burtă. Mai tânărul bucătar Dan Lechinţan ne prezintă o reţetă de ciorbă de burtă care ne va scăpa de senzaţiile neplăcute oferite de mahmureală.

Pentru acest preparat aveţi nevoie de 3-4 kilograme de burtă de vită, un os de vită, o lingură rasă de boabe de piper, foi de dafin, morcovi, două linguri de ulei, o căpăţână cu 10 căţei de usturoi, 8 gălbenuşuri, 500 de grame de smântână, sare, piper, oţet.

Burta tăiată în bucăţi se pune la fier împtrună cu osul de vită, boabele de piper, frunzele de dafin şi o lingură bună de sare. Odată fiartă burta, se strecoară zeama, care se păstrează, se îndepărtează boabele de piper şi frunzele de dafin şi osul de vită şi se lasă burta să se răcorească. Burta se taie în „tăieţei” de aproximativ 8-10 centimetri.

Zeama se pune din nou la fier şi se adaugă fâşiile de burtă. Morcovii se curăţă, se rad şi se călesc până se înmoaie după care se adaugă în zeama cu burtă. Se mai lasă pe foc două minute, după care se îndepărtează de pe foc.

Se pregăteşte mujdeiul din usturoiul fin tocat şi câteva linguri de apă foarte rece. Se adaugă mujdeiul în ciorbă şi gălbenuşurile amestecate cu smântână. Gustul se drege cu sare, piper şi oţet. Se potriveşte de minune cu ardei iute proaspăt sau murat.

De ce ai opta pentru o ciorbă de burtă? Dan Lechinţan ne explică de ce a recomandat acest preparat pentru tratarea mahmurelii.

„Să digeri un stomac de vacă poate părea un remediu neinspirat. Această ciorbă cu aspect lăptos, plină cu fâşii lungi de măruntaie, oţet, usturoi, piper iute şi smântână este un remediu anti-mahmureală foarte bun. Conţinutul ridicat de proteine, precum şi condimentele ajută stomacul să-şi revină. Dacă numai gândul la această ciorbă îţi provoacă o stare neplăcută, află că în Turcia şi în Mexic este considerată cel mai bun remediu împotriva mahmurelii”, spune bucătarul Dan Lechinţan.

Vă mai recomandăm:

Secretele celei mai bune pizza din România, dezvăluite de bistriţeanul care a câştigat concursul internaţional de pizza

Reţeta secretă de mici dezvăluită de un bucătar din Bistriţa. Cum să prepari cei mai gustoşi şi sănătoşi mici

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite