10 bizarerii despre vorbit. Câte cuvinte poate rosti într-un minut cel mai rapid om din lume
0Deşi pare greu de crezut, cel mai rapid om din lume poate să rostească 583 de cuvinte într-un minut, adică de 5 ori mai mult decât media. Pentru a vorbi folosim 12 tipuri de muşchi, buzele, limba şi gâtul şi cu toate acestea nu obosim deloc.
Când a început omul să vorbească? Nimeni nu ştie, nici măcar cercetătorii care au studiat sute de ani vorbitul.
Vorbitul nu ne oboseşte şi reprezintă doar 7% din comunicarea noastră. Cel mai mult transmitem ce vrem cu ajutorul limbajului trupului (55% din totalul comunicării).
Vă prezentăm 10 bizarerii despre vorbit:
-Cel mai rapid vorbitor din lume a fost preţ de decenii John Moschitta Jr. Acesta reuşea să rostească 583 de cuvinte într-un minut, adică de 5 ori mai mult decât media.
-Pentru a vorbi avem nevoie de 12 tipuri de muşchi, buze, limbă, gât şi cu toate acestea, vorbitul nu ne oboseşte mai tare decât statul.
-Psihologul britanic Nicholas Emler susţine că în jur de 80% din conversaţiile uzuale reprezintă bârfă. Acesta susţinea chiar că bârfa este o parte esenţială a umanităţii.
-Potrivit cercetărilor, 60% dintre indivizi vorbesc în majoritatea conversaţiilor avute cu ceilalţi despre propria persoană. Când conversaţiile se desfăşoară în mediul virtual, proporţia creşte la 80%.
-25% dintre persoane susţin că au o teamă de a vorbi în public.
-Vorbitul reprezintă doar 7% din comunicare, susţine psihologul Albert Mehrabian. Acesta mai susţint că 55% din comunicare este realizată cu ajutorul limbajului trupului.
-Într-un oraş izolat din Israel, unde proporţia persoanelor mute este foarte mare, s-a creat propriul limbaj al semnelor. Lingviştii au studiat această comunitate decenii pentru a învăţa mai multe despre fundamentele comunicării umane.
-Copiii învaţă natural limba pe care o aud în jurul lor, chiar dacă nu îi învaţă cineva în mod special.
-Britanicii petrec mult timp vorbind despre vreme. Potrivit unui sondaj recent, 94% dintre britanici au susţinut că au discutat despre vreme în ultimele 6 ore.
-Oamenii comunică tot mai mult cu ajutorul mesajelor scrise şi mai puţin verbal. Un studiu din 2015 arată că în medie, americanii primesc şi trimit de cinci ori mai multe mesaje decât telefoane.
Sursă: factretriever.com