20 de hectare de teren, puse la bătaie pentru dat cu părerea. În ce loc din România se întâmplă asta
0Un sondaj de opinie cel puţin inedit vine din partea conducerii Consiliului Judeţean Maramureş. Timp de o lună maramureşenii sunt chemaţi să îşi dea cu părerea vizavi de cele 20 de hectare de teren din zona Lăpuşel, teren unde iniţial s-a vrut a se construi acel depozit ecologic care acum se ridică la Fărcaşa.
Consiliul Judeţean Maramureş a demarat un sondaj de opinie legat de destinaţia care se doreşte a fi dată unei suprafaţe de teren din zona Lăpuşel. Terenul, în suprafaţă de 20 hectare, este în proprietatea publică a judeţului Maramureş.
Celor care vor să voteze li se oferă şi o serie de variante din care pot să aleagă. Este vorba despre parc industrial, şcoală de echitaţie, depozit produse agricole, târguri sau alte idei care ar putea veni din partea moroşenilor.
Potrivit informaţiilor venite de la Consiliul Judeţean Maramureş, accesul la cele 20 de hectare se face din drumul judeţean DJ 184A (Cătălina – Arieşu de Pădure – DN1C), care străbate terenul de la est la vest, drum pietruit pe sectorul cuprins între Coltău şi Arieşu de Pădure. Accesul la căile de comunicaţie importante se poate face prin DJ184A, respectiv la DN1C (Dej - Baia Mare) via Arieşu de Pădure – Finteuşu Mic – DN1C, pe o lungime de cca. 6,500 km, respectiv la DJ 182B (Baia Mare – Şomcuta Mare), via Coltău – Cătălina, pe o lungime de cca. 3,500 km. În plus, accesul se poate realiza şi pe traseul DJ184A – DC72 (Arieşu de Pădure – Finteuşu Mic – Satulung).
Distanţa faţă de cea mai importantă gară de cale ferată – municipiul Baia Mare este de cca. 10.000 km, pe traseul DJ 182B – DJ 184A şi cca. 21,000 km pe traseul DN1C – DJ184A. Cel mai apropiat aeroport se află în oraşul Tăuţii Măgherăuş la distanţele de 19,000 km (Coltău - Cătălina – Baia Mare (centură) - Tăuţii Măgherăuş), cca. 24,000 km (Arieşu de Pădure - Finteuşu Mic – Recea – Săsăr – Tăuţii Măgherăuş) respectiv cca. 26,000km (Arieşu de Pădure – Finteuşu Mic – Satulung – Baia Mare).
Citeste si: Exerciţiu tactic complex, cu forţe şi mijloace în teren. A fost simulat un dezastru produs de un cutremur