Bacău: Bacăuanii, fără apă caldă până la plata datoriilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şefii CET au închis robinetele pentru populaţie din cauza restanţelor la E.ON

Societatea de termofi-care are datorii de 15,9 milioane de lei la E.ON, dar trebuie să recupereze de la rău-platnici 25 de milioane de lei.

Aproape 24.000 de apartamente din municipiul Bacău racordate la sistemul centralizat de încălzire al oraşului au rămas fără apă caldă. Conducerea CET a luat această hotărâre din cauză că E.ON Gaz a sistat furnizarea de gaze naturale către societatea băcăuană. „E.ON Gaz ne-a oprit gazul pe o perioadă nedeterminată, însă noi încercăm să negociem cu ei un program de eşalonare a debitelor”, a declarat Elena Cârnu, purtător de cuvânt la CET Bacău. Restanţelor acumulate de CET Bacău se ridică la aproximativ 15,9 milioane de lei. Chiar dacă şefii CET speră să obţină o amânare a plăţii datoriilor, nimeni nu vrea să rişte un pronostic cu privire la data când băcăuanii vor beneficia de un program normal de furnizare a apei calde. „Noi avem de recuperat de la asociaţiile de proprietari peste 25 de milioane de lei. E o sumă mai mare decât datoria pe care o avem noi către E.ON Gaz. Practic, dacă nu recuperăm aceşti bani, nu putem relua furnizarea către populaţie a apei calde”, a mai spus Cârnu.

Toţi plătesc pentru rău-platnici 

Cei mai supăraţi pe decizia CET sunt proprietarii de apartamente care figurează la asociaţiile de proprietari cu datorii zero sau cu restanţe foarte mici. „Eu stau la etajul zece şi mai am un vecin la etajul III care este racordat la CET. Nu avem datorii către asociaţie şi totuşi ne-au oprit apa caldă. Nu este corect ceea ce se întâmplă”, a spus Rodica Chelaru, o băcăuancă racordată la CET.

Nici administratorii asociaţiilor de proprietari nu au soluţii pentru a dezamorsa criza apei calde. Mai mult chiar, aceştia spun că numărul persoanelor care nu au datorii este mai mic decât al celor care au restanţe. „Oamenii sunt foarte revoltaţi. La noi, din 156 de apartamente, doar 50 au restanţe mai mari de 1.000 de lei”, a declarat Elena Modrea, administratorul Asociaţiei de Proprietari „Vişinului 88”.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite