VIDEO: Dascălii arădeni au protestat azi cu steagul UTC arborat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La Arad, sute de profesori au continuat protestul început încă de ieri. Pentru că nu au avut autorizație pentru miting, dascălii s-au învârtit în cerc în fața primăriei, pentru a se face auziți de autorități.

Protestul de astăzi nu a fost lipsit de incidente. În momentul în care profesorii au arborat steagul UTC, polițiștii au sărit să îl dea jos, pe motiv că însemnele secera și ciocanul sunt interzise.
 
Dascălii arădeni susțin că se fac presiuni asupra lor pentru a intra la cursuri dar și că sunt hotărîți să protesteze și în zilele urmatoare pentru a-i opri pe guvernanți să le taie salariile.

image

 
”Atâta vreme cât ei nu respectă legile din țara asta, să nu se aștepte ca noi să le respectăm”, a susținut una dintre profesoarele participante la miting.


Autoritățile nu s-au lăsat impresionate de cererile dascălilor. În schimb, protestatarii s-au ales cu amenzi pentru că au ieșit în stradă, fără să aibe o autorizație pentru miting.


Sindicaliștii arădeni pregătesc pentru  mâine un miting de amploare. Asta în ciuda faptului ca primăria nu a autorizat organizarea protestului în centrul orașului, ci doar pe traseul cuprins între Casa de Cultură a Sindicatelor și Primărie.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite