Bilanţ SMURD Teleorman după 3 luni de activitate: peste 2000 de intervenţii
0SMURD Teleorman și-a început activitatea în urmă cu trei luni şi jumătate, iar de atunci a intervenit deja la peste 2060 de cazuri. În județ sunt deocamdată 5 ambulanţe de tip B, care au fost distribuite câte una pentru fiecare municipiu şi oraş, dar dacă este nevoie, echipajele se deplasează și în alte zone ale județului.
SMURD Teleorman a avut 2066 intervenţii, în trei luni şi jumătate. Serviciul Mobil de Urgență Reanimare și Descarcerare Teleorman a devenit operaţional în data de 12 aprilie, iar efortul depus zi de zi de către paramedicii de urgenţă a dus la salvarea multor vieţi.
În judeţul nostru, SMURD dispune de 5 ambulanţe tip B, care au fost distribuite câte una pentru fiecare municipiu şi oraş din judeţ. Cele 5 ambulanţe sunt deservite de către 60 de paramedici, angajaţi ai I.S.U. „A.D. Ghica” Teleorman, cu pregătire paramedicală, specializaţi în acordarea primului ajutor persoanelor aflate în dificultate. De asemenea, în scopul coordonării cât mai operative a echipajelor de prim-ajutor calificat, la sediul unităşii ISU funcţionează încă de la începutul acestui an un dispecerat integrat ISU – AMBULANŢĂ.
“La aproape trei luni și jumătate de la înființarea acestei structuri putem spune cu tărie că echipajele SMURD sunt în sprijinul comunității, că era nevoie de un astfel de serviciu și în județul nostru, fapt reflectat prin numărul mare de intervenții – peste 2066 de cazuri înregistrate la această dată”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Teleorman, Gelu Dragomir.
Numai în ultimele 72 de ore, echipajele SMURD Teleorman au intervenit la un număr de 68 de cazuri, pacienții acuzând probleme ce necesitau acordarea primului ajutor și transportarea la spital. Principalele probleme medicale acuzate de cetățeni au fost: dureri abdominale, de cap, lombare, de inimă, traumatisme, probleme respiratorii, fracturi, stări de ebrietate avansate, tulburări psihice. După acordarea primului ajutor, pacienții au fost transportați la unitățile de primiri urgențe ale spitalelor, neînregistrându-se pierderi de vieți omenești.